Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bůh Nejvyšší (12)

30. 9. 2008 4:12
Jinak gratulace k super nálezu!

Vittadiniho v Praze a na Smíchově, to je bomba. R^

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (12)

30. 9. 2008 3:56
A toto byste také dodržovali? (zmínil to již Antiquus)

Obec DivišovObecně závazná vyhláška č.5/2006 obce  Divišov na ochranu dětí před animálními nechutnostmi

Zastupitelstvo

obce Divišov schválilo dne DD.MM.2006 podle § 84 odst. 2 písm. i), § 10

písm. b) a § 12 zákona č. 128/2000 sb., o obcích tuto obecně závaznou

vyhlášku:

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (12)

30. 9. 2008 3:59
%

Preambule:

My, občané Divišova vědomi si našich revolučních tradic, odvahy a věčné slávy našich předků - dobyvatelů posázavských hvozdů a vědomi si síly vlastního ducha již nebudeme,

a) dále snášet jho neschopné a zkorumpované ústřední moci výkonné ve věcech mravů a etiky,

b) rezignovaně vzhlížet na úpadek společenských mravů v našem okolí,

c) trpět nechutné zvyky některých chatařů a podobné svoloče příčící se zdravému vývoji našich synů a dcer,

0 0
možnosti

Jan Vrana

26. 9. 2008 17:22
Bakšiš

Nasi vedci v Indii asi zapomneli na bakšiš. Bez neho se tam nic neobejde a zapominac bakšiše se muze dostat i do velkych neprijemnosti. U nas je to horsi, bakšiš nema jasna pravidla.

0 0
možnosti

Zazie

24. 9. 2008 14:31
Muchomůrka

Jestli ta supervzácná muchomůrka rostla v smíchovském parku, mohlo se klidně stát, že než tam pan Borovička dorazil, někdo tu prašivku rozkopl. Co by bylo pak - řešila by to policie?

0 0
možnosti

motylek_02

24. 9. 2008 1:03
cechy a indie nejsou to same

jenze cechy jsou cechy, houbu strcite do batohu, a s kolegy oduvodnite postup, a vsichni pokyvou, no jasne, tady je zakon proti zdravemu rozumu. a nic Vam nehrozi.

jenze indie je indie,  a vzorky musite navic dostat do letadla. a preparava biologickeho materialu je dost o hubu. navic pripad tech entomologu neni ojedinely, pred par lety probehlo neco podobneho tusim s botaniky. takze, pokud ty vzorky nemohli dostat oficialne spolupraci s univerzitou, tak byl totalni nesmysl vyrazit na vlastni pest, museli vedet co delaji, a jaka rizika plynou.

0 0
možnosti

Béda47

23. 9. 2008 16:05
Souhlasím na 100 % a ještě více

Se závěrem souhlasím na 100 %.Nijak jsem nemiloval Václava Bendu, ale jeho výrok, že nikdy nebude dodržovat zákony, které jsou blbé - to beru

0 0
možnosti

Kolumbo

23. 9. 2008 12:51
Nic nového

pod sluncem. Před pár sty lety museli taky doktoři krást mrtvoly, aby je mohli pitvat. Taky se vystavovali nepříjemným postihům. Zákony jeden nemůže brát moc vážně, jsou jen vyjádřením vůle momentálně silnějšího. To je třeba brát v úvahu a pokud možno se nenechat chytit...

0 0
možnosti

dr.bolíto

23. 9. 2008 13:28
Re: Nic nového

Takže když někde existuje zákon, že se obcí neprojíždí 130 km/h a pod vlivem alkoholu, tak je to zbytečný, jo?

0 0
možnosti

calypsol

23. 9. 2008 12:49
svet je divne misto

Stav, v jakem se nachazi svet ve kterem me rodice naucili zit a komunikovat, se bohuzel neda nazvat "moudrost".:-/

0 0
možnosti

radim36

23. 9. 2008 10:20
Já souhlasím s autorem.

Vědci a badatelé se už z logiky věci často pohybují v neprozkoumaném terénu, obrazně, doslova dnes už asi často ne. Je tedy logické, že takový neprozkoumaný terén předpisy a zákony podchycen není nebo jen zběžně nebo špatně  ve stylu předpisů vyvtvářených blouznivými amatéry.  A kdyby měl badatel všechno vyřizovat podle takových předpisů a zákonů, leckdy by se k bádání vůbec ani nedostal nebo by byl předběhnut někým, kdo to dělá bez povolení.  Jenom u té houby, utrhnutím houby se zamezí rozšiřování výtrusů a tudíž jejímu dalšímu rozmnožování, jako laik se ptám, nešlo houbu jen důkladně zdokumentovat fotografiemi nebo videem a odebrat dostatečně velké vzorky klobouky a stopky a zbytek nechat?

0 0
možnosti

Jan Borovička

23. 9. 2008 11:47
Re: Já souhlasím s autorem.

Máte pravdu v tom, že sebrání houby de facto omezujej její šíření. K tomu lze poznamenat, že houby v Praze skoro často nepřežijí kvůli psům, anebo je prostě někdo sebere k jídlu. Z hlediska mykologů není sebrání plodnice k těmto účelům problém, zákon je vlastně namířen zejména na ochranu stanovišt s těmito houbami v rámci chráněných území, nicméně neřeší detailní případy, jako byl ten můj.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

22. 9. 2008 20:38
Dobrý příklad děr v zákonech

Ano, je to dobrý příklad děr v zákonech. Ale zákony dělají jenom lidi a schvalují je ještě obyčejnější lidi (myslím tím zákonodarce :-)).

Je na jednotlivých odborných a cechových kruzích (v tomto případě vás biologů či mykologů) aby lobbovali u zákonodárců, aby se díry zacelily. Jinak budetete nuceni pořád zákon porušovat.

A příště dejte vědět dřív, já bych vám to potvrzení na tu lysohlávku obstaral. ;-)

Sakra, doufám, že na ten zákon, co jste porušil se nevztahuje oznamovací povinnost, pak by mi to bylo moc líto, nejsem tedy žádný bonzák, ale chápejte mě, mám rodinu, hlásit se to prostě musí.

Mezi námi, já najít tu houbu na obrázku, tak bych si ji dal coby bedlu do míchaných vajíček.

0 0
možnosti

Jan Borovička

22. 9. 2008 20:42
Re: Dobrý příklad děr v zákonech

No to by teda byla smaženice, víte kolik je v tý houbě stříbra? 8-o Je fakt, že si lidi tyhle muchomůrky s bedlami pletou, naštěstí nejsou jedovaté :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.