Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Runciter

11. 1. 2009 13:06
Vynikající příspěvek

Vynikající příspěvek, moc hezky zpracovaný (poetické intro, faktrograficky hodnotné, kvalitní fotografie - i když nejsou Vaše). Jsem sice nyní mimo republiku, ale až se v únoru vrátím, rozhodně na penízovku vyrazím. Děkuji.

0 0
možnosti

jaruca

11. 1. 2009 3:34
Krása

jako vždy V

0 0
možnosti

Amanita

7. 1. 2009 20:15
Flammulina

Zdravím, Albert Pilát (1969, kdysi přední mykolog v NM v Praze) pro penízovku sametonohou používal jméno plamenička, ostatní plameničky  však mají zbarvený výtrusný prach, sametonohá má bezbarvý (tedy bíly) takže ji naši mykologové vzali do party s penízovkami. Latinské jméno nutno respektovat, podléhá pravidlům Botanického kódu.

Podobně houby dříve jmenované plaménky, měly latinské jméno Flammula. Už se nepoužívá, jsou spíš  mezi šupinovkami.

R^;-)Zdravím Jane! Hrabu se i ve starých knihách. Spíš bych viděla Tvůj blog v poezii. Amanita

0 0
možnosti

Amanita

7. 1. 2009 20:19
Re: Flammulina

Jo, a ještě bych doplnila, že ty ostatní Pilátovy plameničky se již jmenují polatinsku jinak. ještě že máme ten Botanický kód, přátelé. A kupici knih a velkou hlavu nebo dlouhý fousy:-). A.

0 0
možnosti

Dezo-Conka

25. 12. 2008 17:08
Ten název nemá logiku

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.