Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Earl_Grey

18. 11. 2009 0:52
souhlas

Souhlasim s Vami nicmene i Vy trochu dezinformujete, zkusim Vam trochu oponovat prestoze se skrty zasadne nesouhlasim!!!

1) uvadite ODS a TOP, odpovednou osobou je pan Jahn, ktery tento system nastartoval a ktery financovani soukromych firem prez vedecke projekty haji. Tento pan byl ministrem za vlady CSSD

2) uvadite, ze pracovnici AV prednaseji zdarma na univerzitach, to urcite nemyslite vazne, to ani neni pravne mozne prednaset (myslim realnou vyuku predmetu nikoliv jedna prednaska v ramci nejakeho vedeckeho seminare) bez alespon minimalniho uvazku

3) nejsem si jisty, zda neni mozne institucionalne financovat z grantovych penez, pusobim na VS, a je bezne, ze z grantu na vedu odvadime cast financi fakulte na provoz, divil bych se pokud AV tuto moznost nema nicmene pokud tvrdite ze ne, tak Vam verim

0 0
možnosti

Earl_Grey

18. 11. 2009 1:13
Re: souhlas

a dale uvadim par namitek na zamysleni i pro akademii

1) nemyslite, ze 42% nevedeckych zamestancu je zbytecny luxus?

2) na strankach AV je odkaz na specialni stranky o ohrozeni AV s obrazkem, ktery je zavadejici a lzivi, zadny navrh ze by pokracovani smerovalo do nuly neexistuje, myslim si, ze my vedci bysme meli argumentvoat seriozne a ne pouzivat styl novinaru a politiku, byt chapu, ze nastvanost dosahla vrcholu, trochu me zklamalo, ze jsem ten obrazek nasel i u jineho Vaseho clanku

jeste bych se Vas rad zeptal odkud cerpate nektera data, konkretne procento vedcu CR v Akademii (12.5%) a pocet vysledku (34-42%) dekuji.

Vasi kritikou nerikam, ze nestojim na Vasi strane, spise naopak, navic doufam, ze i v pripade realneho naplneni nesmyslnych navrhu nakonec AV prezije.

0 0
možnosti

cichon

10. 11. 2009 9:53
Totalni souhlas

S tim, ze jeste by to chtelo analyzu stavu co se stane az se zredukuje dotace (institucionalni podpory AVCR) na polovinu a co vlastne dela zrzavy kafemlejnek. Ze se sahne na platy doktorandum a postdocum - ve svete hlavnim motorum vedy, zatimco soudruzi s trvalymi uvazky zustanou, napisou kniho o 500 strankach a podaj patent na novou placacku na mouchu a budou mit bodu a penez...P.S. o Klausovi se inteligentni clovek radsi nevyjadruje...Jinak diky, je to napsano strucne, jasne a snad srozumitelne i beznym obcanum natolik, aby jim to konecne secvaklo vo-co-go v tyhle mafianskomunisticky zemi.R^

0 0
možnosti

ippokorny

15. 9. 2009 11:13
Komunisté také neměli rádi chytré lidi,

tak se divíte těm, do převlekli kabát, ale nenávist k chytrým v nich stále zůstala a chtějí je rušit. Ano, někam je vyštvat, ještě by nám mluvili do našeho hospodaření. Karma. P.P.

0 0
možnosti

Dezo-Conka

13. 9. 2009 8:19
Hlávka

se zasloužil i o vznik Národního muzea.Doufám,že nám Klaus nezruší i to muzeum

:-(

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

12. 9. 2009 21:10
mas mou podporu

Ahoj, Honzo, mas mou podporu a posilam karmu az od more! Kdo znici vedu, jako by znicil sveho ducha.

0 0
možnosti

JIST

12. 9. 2009 13:27
Proc neni dost soukromych podporovatelu vedy?

Tohle je snad jedina zajimava otazka, terou se ma cenu z jinak slabeho, primitivne propaandistickeho textu zabyvat. Jednim z duvodu muze byt, ze proste takovi velikani jeste nemeli cas u nas dozrat. Ve svobodne spolecnosti, kde se da podnikat zijeme po pulstoleti komunistickeho marasmu jen 20 let.  Tudiz i pocet lidi, ktery by mohli je malo. Pak je tu ovsem jeste dalsi stranka veci - zdali by chteli. Vsimete si prosim, ze vetsina svetove uznavanych (a bohatych lidi) toho dosahle nikoliv zde, ale ve svete. Nikoliv se zakladnou / primarni vyrobou / podnikem u nas, ale jinde. Proc? trh je maly (i kdyz se zvetsuje, diky Evrope), urednictvo je extremne nesnasenlive, zakony slozite, nedodrzovane a nevymahatelne. Vubec uz nema smysl mluvit o silene urovni zdaneni, ktera v tomto state existuje.

Rekl bych, ze si lidi proste reknou - uz nas odreli dost, tak at si to vezmou z nasich dani. Tento postoj je presne to, co dela CSSD, a hlavne v poslednich letech.

0 0
možnosti

Jan Borovička

12. 9. 2009 13:33
Re: Proc neni dost soukromych podporovatelu vedy?

Hmmmm, slabý a primitivně propaandistický text? A to jako proč? 8-o

0 0
možnosti

experience

11. 9. 2009 12:43
Vy jste zaměstnancem AV?

0 0
možnosti

pavel64

10. 9. 2009 14:49
Opatrně

S tím historickým úvodem bych byl opatrný. Ty dvě instituce pracovaly zcela jinak než dnešní AV. To nejde v žádném případě srovnávat. Ten model AV, ale také to, jak fungovaly po roce 1948 VŠ, to přišlo opravdu ze SSSR. A byl to obrovský krok vpřed.

0 0
možnosti

daBmV

10. 9. 2009 14:39
trochu nerozumim

clanek je imho velmi zdarily, jen mi tam nejak npasuje ten pocatecni vykrik o kalouskovi a topolankovi. bez ohledu na jakekoliv politicke sympatie bych rad, kdybyste mohl trochu rozvest, co s tim zrovna tihle panove (a nikdo jiny) maji spolecneho? pokud se nepletu ten navrh nevzesel z ministerstva financi, v dobe, kdy mu sefoval Kalousek, ale zas tak moc to neselduji, takze budu rad za upresneni.

diky

0 0
možnosti

Pavlev

10. 9. 2009 15:21
Re: trochu nerozumim

Topolánek s Kalouskem jsou reprezentanty politického směru, který bezskurpulózně prosazuje zájmy lobystických skupin bez ohledu na to, co je tzv. veřejný zájem. Buransky řečeno, chtějí přesměrovat toky peněz z veřejné sféry do soukromých rukou pod ideologickou zástěrkou, že stát je špatný hospodář, o všechno se nejlépe postará trh a podobných manter, které pak za pomoci stálého hučení mainstreamových médií všichni opakují jako kolovrátek. Netýká se to jen vědy, ale také zdravotnictví, školství, penzijního zabezpečení, sociálních služeb apod.

0 0
možnosti

Zlý Soused - cenzorův miláček

10. 9. 2009 14:36
V tomto článu s vámi velmi souhlasím

Stát na jednu stranu rozhazuje a nechá rozkrást desítky miliard a nadruhou stranu seškrtává pár drobných (z pohledu státního rozpočtu) na vědu, která je motorem celého lidského pokroku a má zásadní vliv na úroveň společnosti a ekonomiky. Navíc "drobných", které jsou naopak pro tu vědu dosti zásadní.

0 0
možnosti

kadet

12. 9. 2009 21:13
Re: V tomto článu s vámi velmi souhlasím

Nejvíc ale rozhazuje a zadlužuje ČSSD. Následné škrtání je pak v důsledku jejiho neúnosného zadlužován!í

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS