Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nocenka

22. 2. 2010 17:04
Výstižné

Velmi výstižný názor. Mimo jiné i ta pasáž, která zmiňuje to, že myslivci se často zaštiťují tím, že loví oslabené kusy atd. - a přitom to  mnohdy vypadá spíš na sběr nejlepších trofejí. Je také zajímavé (a docela děsivé) podívat se na stránky myslivost.cz (nebo tak nějak podobně se jmenují) na fotky vytlemených pupkáčů nad mrtvými zvířaty, často i mláďaty... Nevím, mně osobně to připadá skoro jako úchylka.  Zajímavé je i to, že většina myslivců vám bude tvrdit, že oni přece nemohou střílet jen tak a vlastně to skoro vůbec nedělají. Potom se člověk mrkne na zmíněné stránky a rubriku "Můj dnešní zážitek" - a ejhle, jedna historka vedle druhé, povětšinou toho typu, jak myslivec cestou spatřil nějakou tu zvěř a neodolal si vystřelit. Dost smutný je taky styl a pravopis těch příspěvků - obvykle to vypadá, že pisatel neabsolvoval ani povinnou školní docházku. A toto nosí zbraně...;-€

0 0
možnosti
V

viveka77

2. 4. 2010 20:14
Re: Výstižné

Ano R^

0 0
možnosti
E

experience

30. 1. 2010 19:04
Opatrně s tím "účetnictvím".

Jde o zmatení pojmů, máte na mysli zákony daňové a povinnost přiznat a zdanit dar daní darovací. To je ovšem povinností obdarovaného (tedy toho lovenského ministra) a nic vám, nebo komukoliv jinému znalému věci, nebrání dát podnět finančním orgánům k zahájení příslušného vyměřovacího řízení. Rovněž se může jednat o trestný čin krácení daně, zvlášť, šlo-li o jednání ve spiknutí, což se jeví být pravděpodobné. Daňové řízení je sice tajné, ale v případě zjevné nečinnosti zmíněných orgánů po tom jistě nějaký investigativní novinář rád skočí.

0 0
možnosti
V

viveka77

23. 1. 2010 15:30
Karma jako hrom

R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 1. 2010 13:49
Myslivci jsou škodná a ještě k tomu životu nebezpeční

Rozdíl mezi myslivci a pytláky? Moc velký nevidím. Snad v tom, že myslivci drancují naši zvěř legálně a ve velkém, což samo o obě je více než podivné (myslím tu legalitu). Nechápu proč se už dávno někdo neozval proti diskriminaci ostatních občanů vůči myslivcům? Právo lovit by měl mít každý, kdo splní jakési zákonné podmínky - něco na způsob rybářského lístku.

Na myslivce mám názor ne nepodobný názoru Martina Komárka. Kdo jeho komentáře čte, ví jaký je. :-)

A to nemluvím, o tom, že jsou myslivci životu nebezpeční i lidem, kdy tu a tam nedělají rozdíl mezi sáňkujícím chlapcem a divočákem.

Nebyl prostě čas ptát se kdo je kdo a rozkaz zněl jasně...! 

Za článek karma.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 1. 2010 22:38
Ano, zvěř je přemnožená,

myslivci se flákají.

0 0
možnosti
TP

pan.HU

21. 1. 2010 14:38
Ctihodný ochránce, zvrhlý mykolog?

Super tip, Honzo. Můžeme začít lidi uplácet třeba tím, že je necháme za nějakou tu protislužbičku sebrat na lokalitě nějakej vzánej hřib na řízky - třeba regius:-);-)

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

21. 1. 2010 19:39
Re: Ctihodný ochránce, zvrhlý mykolog?

To by mohlo fungovat ;-D

0 0
možnosti
GMI

Glock Mk. I

21. 1. 2010 10:26
prostě

Prostě je v tom moc peněz a lidi myslí jako za socialismu. Vysoká a černá je přemnožená, proto se také střílí. Myslivost a lesní hospodářství je hospodářské odvětví jako každé jiné, bohužel. Nemůžete ale vše zdeformovat na ochranu přírody, naše lesy totiž nejsou přírodní, jsou hospodářské. V ČR žádná původní (lesní) krajina (promě NP) není, tady je vše hospodářská nebo industriální krajina.

.

Někde s vámi souhlasím, někde ne. Nicméně 220 K za mufloní trofej (3-tí na světě) je trochu málo.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

21. 1. 2010 11:15
Re: prostě

Tohle beru jako seriózní příspěvek do diskuse. Jenom k němu poznamenám, že lesy jsou hospodářské - ano - jenže jako majitel lesa musíte přemnoženou zvěř strpět - a ona vám ten les ničí...

0 0
možnosti
K

Komik1

21. 1. 2010 9:52
Počkej, počkej!

Ty ti dají!Dole už to začíná.Všichni jsme bl.b.ci a nerozumíme tomu.Oni mohou vše. Jsou to ti největší pytláci.A vím, o čem je řeč.Tchán i švagr, to dělali.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

21. 1. 2010 9:50
naprosto s vámi

souhlasím a těžko něco dodat

0 0
možnosti

enrique

21. 1. 2010 9:49
Sídlištní chlapci

nemontujte se do myslivců jako cechu.Jistě je mezi nimi mnoho takových,o kterých píšete,ale pohled "z venku",který máte je velmi povrchní.Víte například jak upravuje zákon o myslivosti (ano celý zákon o myslivosti existuje) lov v oboře?Více znalostí, méně populistických frází. Nebo si vezmi pořádné boty a jdi se podívat, jak se co dělá a co myslivost obnáší. Já vím, pardon, od počítače kritika nejjednodušší.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

21. 1. 2010 9:52
Re: Sídlištní chlapci

Je povrchní? To je možné - já ale do lesa chodím. A vidím tam třeba ty ohryzané jeřabiny a jedle, co nemají šanci vyrůst. Ploch rozrytých od prasat je čím dál víc. Co s tím uděláte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.