Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

echo.3.

11. 7. 2011 21:28
Borovicka ma u me bod!

:o)

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

12. 7. 2011 13:00
Re: Borovicka ma u me bod!

Malé bezvýznamné plus nebo minus? :-)

0 0
možnosti
MU

Earl_Grey

11. 7. 2011 19:24
praskac

Michalek byl clenem te klientelisticke site kolem Knetiga, proto se taky stal sefem Fondu ZP. Nekdo takovy se zrejme jako praskac oznacit da, pokud kolegy nahrava. To jak se Michalek dostal na ten post potom taky predurcilo to, jak s nim Knetig jednal. Gauner to podle me neni, ale svatousek taky ne. Vadit mu to zaclo pozde, uz nemel prijmout tu nabidku tak jak prisla. Doufam, ze se tedy nepletu, ale pokud se dobre pamatuju tak se stal sefem Fondu ZP prave tak. Je trochu ironii, ze hrdinou dnesni doby je prave on. Prestoze nejsem ve svem nazoru az tak ostry jako napr. Knizak, delat z nej hrdinu nebo ho srovnavat s Wichterlem mne taky nepripada nejlepsi.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

12. 7. 2011 13:00
Re: praskac

Já pana Michálka neznám a nevím, co je zač. Reagoval jsem na pana Knížáka, který - dle svého vyjádření - odsuzuje jednání pana Michálka (kterého také nezná) a v jednoznačném kontextu ale odsuzuje také jednání dr. Wichterla. Já s tímto názorem nesouhlasím a to jsem vyjádřil svým článkem. ;-)

0 0
možnosti
SM

Monastus

11. 7. 2011 14:16
Jaký je rozdíl ?

Dle mého názoru mezi nimi není rozdíl. Nechť každý mluví bez ohledu na to, je-li, či není nahráván.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 7. 2011 18:16
Tentokrát nesouhlasím :-)

Ahoj Honzo, tentokrát si dovolím nesouhlasit. Michálek to pravdu neprovedl šťastně a Drobila by na základě jeho nahrávky mohl odsoudit snad jen tribunál vedený Urválkem. Něco jiného je politická odpovědnost - podezření o divných metodách tady asi bylo a Drobil odstoupil, ale trestně právní je naprosto na vodě.

"Buď máte dost důkazů a běžte na policii, nebo to zničte, jnak to zničí vás," řekl Drobil - nevidím v tom nic, za co bych měl jít do basy. Michálek mu předtím přece  říkal, že má nahrávky jiných lidí, které ukazují na korupci na MŽP.  Ale přitom se řeší jen Drobil, který podle zveřejněné nahrávky  ale opravdu nic s trestně právním důsledkem neudělal.

Přitom o těch indicíích-důkazech, o kterých Michálek mluvil s Drobilem, nikdo nic nedělá. Tak měl nějáké důkazy, nebo neměl? Měl nahrávky, nebo neměl? Proč tohle neřeší média, popř. státní zastupitelství a orgány činné v t.ř.?

Pokračování - níže:

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 7. 2011 18:25
Re: Tentokrát nesouhlasím :-)

Pokračování:

To, co se stalo Drobilovi, je stejné jako v této hypotetické situaci:

Představ si, že já jsem tvůj kolega na výzkumáku v Řeži :-), sedíme u piva a já ti říkám: "Člověče, Honzo, mám nahraného našeho ředitele, kde říká, že grant, který máme dostat, je podmíněn úplatkem a že ho je asi ochoten dát."

A ty mi na to řekneš: "Já ti nevím, jestli to nemáš dobře ošetřené, tak to raději zahoď, nebo tě to zničí." A v tu chvíli já vítězoslavně vypnu audionahrávání ve svém mobilu a poutíkám za novinářemi s tím, že pan Borovička chtěl zničit důkazy o korupci, a aby to rozmázli a aby se rozběhlo vyšetřování s cílem dostat tě do tepláků.

Vždyt to je totéž, co se stalo. Tím si samozřejmě nedělám iluze, jak to chodí s financováním polit. stran a korupcí obecně, ale tohle je na trestní stíhání opravdu málo. Jestli chceme opravdu pohnout s korupcí, musíme mít v prvé řadě nezávislou policii a  justici, tady musí veřejnost tlačit, jinak s tím nehneš a zoufalci typu Michálek budou pro smích.

0 0
možnosti
X

xychteen

4. 7. 2011 13:12
Ono je to vůbec takové vděčné a blbé vyjádření...

... - jak "estébácké metody", tak "bolševické myšlení" a podobné zdrcující odsudky. Nějakou tu slušnou metodiku na vypáčení potřebné informace má P.T. lidstvo po ruce prakticky od svého úsvitu, ovšem aby to bylo "gemütlich", tak se při kritice obvykle používá označení po předchůdcích... pravda, nelze již ověřit a prokázat, zda nějaký hodný a spravedlivý esesman označoval své ideové odpůrce za inkvizitory :-), je však více než zřejmé, že plné kušny "bolševismu" mají obvykle právě ti, kteří tak myslí dodnes (Jediná Správná Pravda je ta naše/moje, kdo nemočí s námi, močí proti nám etc. etc.). Nic nového pod sluncem.

0 0
možnosti
S

snegon

4. 7. 2011 10:49
Podobnost obou režimů

velmi pěkně teoreticky analyzoval Milan Valach v knize Svět na předělu. V obou šlo nebo jde o vládu elit maskovanou nějakou obecnou zásadou z oblasti obecného dobra. Za socialismu šlo o dobro lidu, v současnosti jde o demokracii a svobodu individua. Podobnost se markantně projevuje např. v charakteru voleb. Zatímco za socialismu bylo možno volit pouze lidi schválené (jedinou) stranou, v současnosti můžeme volit pouze lidi schválené, tedy zapsané na kandidátku (několika málo) stranami. Jako lék Valach navrhuje přímou demokracii, systém který existuje ve Švýcarsku. Více se kromě v uvedené knize lze dočíst i na http://www.pdemokracie.ecn.cz .

0 0
možnosti
SN

kuča

4. 7. 2011 9:53
Souhlas !

:-).......Kdyby si rozhovor Michálek nenahrál, tak by s ním zametli tak rychle, že by se nestačil divit. A vidíte, i přes prokazatelnou nabídku Drobila Michálkovi, všechno úspěšně státní zástupkyní uspáno. Policie opět plýtvala penězi i silami nadarmo! A Milý Knetig prý mluvil o "krádeži za bílého dne" ve státní lesích v "pominutí smyslů". Vše je vysvětleno, Drobil je hlavním ideologem ODS. Takové je vysvětlení celého případu. Nečas i Klaus, samozřejmě i strážce pokladu mají národ za spolek retardovaných hlupáků ! .....a vo tom to je .......! ;-O;-O;-O

0 0
možnosti

3lipy

4. 7. 2011 15:16
Re: Souhlas !

R^

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

4. 7. 2011 9:43
jaký je rozdíl ?

inu výtvor profesora KOžešníka nikdy nebyl předmětem daru pro profesora Klause,jak tomu bylo v případě profesora Knížáka - to ví přeci každej blbec ...

0 0
možnosti
L

lomihnát.

4. 7. 2011 9:42
Nehodlám tady bránit Knížáka, ale ...

nahrávat si někoho bez jeho vědomí považuju taky za mimořádně neslušné.

Jistě, umím si představit chvíle, kdy má jedinec pokušení si takovým způsobem chránit zadek. Pak je ovšem na místě se rozhodnout buď pro povolání policie, která ty odposlechy udělá v příslušném řízení,

nebo se k tomu postavit jako chlap a nabídkám nebo požadavkům na korupční nebo jiné všivé jednání se vysmát a s takovým hajzlíkem vytřít schody, třeba za cenu opuštění toho fleku.

Knížák, se všemi jeho chybami, je chlap, který by Knetiga vyhodil s rozběhem po pár minutách pokusu o nějaký diktát.

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

4. 7. 2011 9:50
Re: Nehodlám tady bránit Knížáka, ale ...

to jo,to je fakt férovej chlap - viz jeho chování,když svým jeepem setřelil a těžce zranil druhého člověka ...

Větší aroganci,jakou tenkrát předvedl aby člověk hledal ...

0 0
možnosti
S

Serotonin

4. 7. 2011 9:21
divím se vám že ty Fragmenty vůbec čtete

vždyť víte co za lidi se kolem toho motaji - Haslingerová, Knížák, Klaus a podobné pochybné existence. Koneckonců i Jakl psal na podobné téma

http://jakl.blog.idnes.cz/c/119231/Agent-Provokater-Jak-hezka-slova.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.