Diskuse

"Logika" kardinála Duky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jenomdotaz: Když šel v televizi film "Šifra mistra Leonarda", byl to podle vás čas věnovaný

a) katolické církvi

b) obecněji křesťanům

c) ještě obecněji věřícím

d) ateistům

e) obecněji nekřesťanům f) ještě obecněji nekatolíkům g) vůbec nikomu, je to jenom zábavný blábol Berte to jako veselé pošťouchnutí. Asi jako když je papež reprezentantem všech neateistů. ;-)

0 0
možnosti

Trošičku odbočím: víc, než statistická logika-nelogika pana Duky mě zajímá, jak se tento na první pohled dobře se mající kardinál staví k otázce střídmosti či chudoby církve. V osobě nově zvoleného papeže vidím jiskřičku naděje, že by se církev mohla vrátit ke kořenům, které mají smysl a jsou chvályhodné. Zároveň se ale obávám, že Františkovy myšlenky budou ve finále zadupány nenasytnými mocichtivými kardinály, biskupy a podobnými individui. Rozhodně tomuto papeži držím palce R^

1 1
možnosti

Perfektní článek pana Jana Borovičky a úžasně vtipný a přesný příspěvek pana Romana Rybára níže. Myslím, že je hodně důležité stále poukazovat na to, jak představitelé církví překrucují pravdu, balamutí své ovce a vyloženě lžou. Není náhodou zastáncům věřících divné, že celosvětově nejvíc věřících je tam, kde je nejmenší vzdělanost? Je to snadno dokazatelná přímá úměra. Čím víc tupců, tím víc věřících. R^

4 2
možnosti

muzete mne ukazat nejakou statistiku, ktera ukazuje, ze v Polsku je horsi vzdelanost a vic tupcu nez u nas? Dekuji

3 0
možnosti

Příspěvek je výbornýR^.

Situace odpovídá slovům Karla Havlíčka : "není církev, jako církev, care nejmilejší -

římská, ta je mezi nimi nejcírkvovatější ! ".

KHB je dnes bohužel velmi málo citován a jak se obávám, i velmi málo čten.

1 1
možnosti

...to je marné, každý kdo obcuje se soudruhem Bohem pomocí katolických komunikačních protokolů je v otázce víry nesvéprávným idiotem, tedy nemá valného smyslu mu něco vysvětlovat, neboť ikdyby náhodou něco pochopil, nevěděl by co s tím a musel by se zeptat člověka, který nosí vysokou čepici opírá se o hůl s ukřižovaným člověkem a nechává si líbat zlatý prsten. :)

5 3
možnosti

a každý kdo se vyjadřuje o jiných lidech o nichž nic neví jako vy je patrně svéprávným geniem

vysvětlovat?  vy totiž neumíte nic vysvětlovat to je zcela mimo váš duševní obzor velikosti krtince a pochopení pak nemluvte vůbec,  toho jste hodně dalek

3 1
možnosti

Samozřejmě, chtělo by to jak v TV, tak v rádiu vysílání pro ateisty (materialisty, agnostiky..) Je jich 70 procent tzn. že jsou v současnosti kráceni na svých právech.

1 1
možnosti

Pro upresneni :) http://www.scitani.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/archiv_aktualit

aktualita z 16.12. 2011:

bez viry: 3,6 milionu

hlasici se k cirkvi: 1,4 milionu

verici bez prislusnosti k cirkvi 0,7 milionu

neuvedeno: 4,8 milionu.  Co se tyka verejnopravnich medii, tak si myslim, ze je obrovsky dulezite davat prostor mensinovym nazorum a nebrat ohled na to, co si mysli vetsina. Klidne at vystoupi ateista (nebo prislusnik jine cirkve) a Dukovi oponuje.

0 0
možnosti

Z14d12e31n94a 39K61o34č48í

4. 4. 2013 22:06

Tady asi nikomu nejde o to jestli má mít ta, či ta skupina obyvatel alikvótní podíl na vysílacím času. Křesťané nepožadují 20 % a homosexuálové 4 % ........ On dokonce ani nikdo nechce těm menšinám oponovat. Valnou většinu obyvatel to vysílání totiž vůbec nezajímá a z tohoto důvodu mají být tkzv. veřejnoprávní média zcela zrušena. !!

2 3
možnosti
Foto

Pane Borovička, nechte tyhle věci Verešovi a už vůbec s křestˇany nediskutujte, já jsem taky jeden!

1 3
možnosti

Z29d39e13n83a 95K81o68č47í

4. 4. 2013 18:53

Nevím o co vám jde. Jde vám o špatné počty kardinála, nebo o jeho vysílání v rozhlasu ? 

Nevím jak dlouho tam s redaktorem řečnil a kolik procent posluchačů jej poslouchalo. Pokud se jednalo o nějaký krátký 5 minutový rozhovor, tak bych to tolerovala bez zvednutí obočí. Pokud by řečnil půl dne, tak bych to rádio už nikdy nepouštěla. Konec konců tkzv. veřejnoprávní média jsou přežitek a je nejvyšší čas tento relikt pseudodemokracie rozprášit.

1 5
možnosti
Foto

V první řadě jsem asi dovolil věcně kritizovat slova pana kardinála. V druhé řadě jsem nastolil problém veřejnoprávního média, které pravidelně vysílá jednostranně zaměřený pořad, aniž by dalo prostor většímu množství jeho výkladů. Nevyvodil jsem žádný přímý závěr. Diskuse se jako obvykle zvrhla poněkud bokem. Nevím, zda to myslíte ironickly, ale já bych se asi přikláněl ke zrušení veřejnoprávní televize. Ohledně rozhlasu bych byl pro zachování.

5 2
možnosti

Ha, další učenlivý žák pana Vereše. Takže: Ten Vámi uváděný "spolek" má přes miliardu členů. Co se týče vysílání pro ateisty tak to jsou   všechny programy komerčních stanic. A v veřejnoprávních stanicích je věřícím věnován zlomek pořadů.

A nakonec: Kdo Vás nutí abyste se na to díval či poslouchal....

3 5
možnosti

S úctou blbec.... (nesouhlasím totiž s Vámi:-P)

2 4
možnosti