Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co ty bys bez toho Klause, dělal, Borovičko :-P ;-D

4 3
možnosti
Foto

Básnické jméno a buranské tykání... Rv

2 2
možnosti

Pane Borovičko, četl jste ten Klausův text? On říká nedobývejme, ale chraňme veřejný prostor. Co je na chránění špatného. Obávám se, že když čtete Klause, tak se Vám zatemní mozek a přestáváte vnímat smysl slov.

5 7
možnosti
Foto

To se obáváte špatně, já přece píši o něčem úplně jiném! Na chránění veřejného prostoru pochopitelně nic špatného nevidím.

5 3
možnosti

Zabýváme se pořád tímto polovzděleným nýmandem, teoretickým ekonomem, který nebyl schopen privatizovat ani banky, ani jeden velký podnik/ na rozdíl od neekonoma

Pitharta / . O globálním oteplování přečetl možná dvě, možná tři knížky napsané autory

, kteří o tom přečetli 5 knih. Nejlepší by bylo tohoto  diletantna a hrobaře českého průmyslu a české eokonomiky úplně ignorovat. V čím zájmu je citovat tohoto úbohého

polovzdělance ? Připomíná mi to účebnici fyziologie z 50 let, tzv.  Velkého Karáska, kde

v pojednání o funkci bílých krvinek bylo 8 citací sovětských vědců, stejně kvalitních jako

Klausovy výplody. Dost bylo Klause, ať nám na věky zmizne z očí. Amen.

9 3
možnosti

karmička....souhlasím, ignorování této figurky, by byl ten největší trest, za prasárny co zde způsobil. Doporučil bych všem novinářům míjet nesmyslně vytvořený Institut Václava Klauna velkým obloukem.

4 3
možnosti
Foto

Z vašeho "Tak jsem byl upozorněn, že po zadání inkriminovaného nápisu "dobýváme veřejný prostor" do vyhledavače google nám vypadne jednoznačný výsledek. Jde o neziskový projekt zaměřený na zapojení lidí s mentálním hendikepem do veřejné komunikace, umění a médií." je zjevné, že hlupák byl už ten, který ten projekt takto nazval, neboť ani lidé s mentálním hendikepem veřejný prostor "dobýt" nemohou.

5 12
možnosti

Mýlíte se. Hedikepovaní lidé mají podstatně jiné cíle, než například vy. Vy máte jako cíl dostat se do politiky, a beznohému člověku, stačí dobýt veřejný prostor tím, že se v sobotu dostane sám do knihovny a v neděli do kina.

9 1
možnosti
Foto

R^ Klaus je paranoidní z představy, že by vznikla občanská společnost, která by ohrožovala ten jeho vzorně vybudovaný svět korupční špíny, kde sice můžete volit svobodně koho chcete, ale není to nic pkatné. Strany mají hradbu proti vzesrupu někoho čistého bahoru a nové strany bez korupčních peněz nikdy nezaplatí takovou kampaň, aby přesáhly 5%. Země s nejmenší korupcí mají velmi silnou občanskou společnost, občané tam bezprostředně mohou ovlivnit chid věcí.....a světe div se ANI V JEDNÉ z nich demakracie nezhynula..

10 4
možnosti
Foto

Funkčnost občanské společnosti je iluze. Stačí se podívat na Slávka Popelku.

4 10
možnosti

Aniž bych se zbabělé a ideologicky vykořeněné hnidy Václava Klause jakkoli zastával, popravdě řečeno při až schematické uniformitě myšlení značné části populace a způsobech, jakými dávají najevo své postoje a "světonázor" je ten jeho výklad relativně pochopitelný a pravděpodobný (a patrně v osmi z deseti případů by byl správný, tady mu to prostě nevyšlo).

1 3
možnosti

Možná, pane Borovičko, že kdyby si byl býval pan Klaus dal tu práci a těch pár slov do vyhledávače zadal, nenapsal by ani své sáhodlouhé pojednání. Ačkoliv - možná spíše napsal, to bez ohledu na tričko s nápisem. To bylo stejně jen vhodnou záminkou. Počítám, že hlavní osten byl (jako obvykle) namířen k Fendrychovi a spol., novináři mu pijí krev stejně jako dalšímu mocichtivci na Hradě. Jak by se jim krásně kralovalo, kdyby jich nebylo (tajně vzhlížejí ke kabrňákovi Putinovi).

Pan Hermánek se ale dole trefil docela dobře : ano, bigotní stařec s nemoderními názory, přesněji s názory z konce 19. století, dodávám já. Jistě, pan Klaus s panem Zemanem mohou v politice strašit ještě třeba 10 let. Příroda je ale neúprosná a jednou tomu bude konec. Mezitím dospějí nové generace mladých, aktivních, často v zahraničí vystudovaných voličů (za 5 let dělá přirozený úbytek voličů cca 500 tisíc hlav,  zhruba stejný počet se týká voličů nastupujících). Za 10 let už budeme úplně někde jinde, Bohu díky.

Karma ! :-)R^

P.S. : Jakub Kalenský to pojal taky hezky, viz http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/o-klausovi-liberalovi-v-klausovi-inkvizitorovi

6 2
možnosti
Foto

Kalenského text jsem neviděl, píše prakticky totéž 8-o Díky za ten odkaz :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Já jsem, přiznám se zmaten. Cituji, metodou Ctrl+C, Ctrl+V: "Nabízím úplně jiný a neméně pravděpodobný výklad toho nápisu:" a vychází mi z toho jednoznačně, že Klausův názor či výklad považujete za stejně pravděpodobný nebo stejně validní jako kterýkoli jiný výklad.

Myšlenka, že si Klaus nadefinoval svět takový jakým není, je ovšem pouze Váš výklad. Daleko správnější by bylo říci něco jako: Každý z nás vidí svět kolem sebe jinak a každý ho také trochu jinak vykládáme. Je tudíž zcela nesmyslné rozhořčovat se nad někým, kdo má jiné vidění světa, popřípadě ho za to ještě zesměšňovat. a peskovat.

No, a přesně to Vy ve svém článku děláte. Vytyčil jste Klause jako bigotního starce s nemoderními názory a kolem tohoto prohlášení tančíte svůj vítězný, ale falešný, tanec.

7 12
možnosti
Foto

Ještě jsem se nad tím zamyslel a samozřejmě výklad "dobývání veřejného prostoru" může být mnohočetný. Například lidé s depresemi neradi chodí ven, neradi komunikují s ostatními lidmi. 

A jestliže se takový nemocný vydá o své vůli "do ulic", tak on tím, v určitém slova smyslu, dobývá veřejný prostor. To je jeden výklad, stejně platný jako ten Klausův. Ale ten Klausův názor, že veřejný prostor nemá patřit nikomu, je zcela legitimní.

4 12
možnosti

velmi mne pobavilo v jednom z clanku pri prilezitosti odchodu VK z hradu, kdyz udajne na otazku, jaky je jeho nazor na dziny odpovedel cosi ve smyslu, ze dziny ma, ale dzinovou bundu nikdy nemel, ze by to povazoval za falesne ;-D

15 2
možnosti
Foto

Já myslím, že každý hluboce konzervativní a autenticky pravicový člověk to cítí stejně, džíny ano, bunda ne!!! ;-D

17 1
možnosti

"Klaus opět zařadil do spolku bigotních šašků ": Autore, když jsem četl vaši, předpokládám, že autocharakteristiku, uvědomil jsem si, že ta vaše neláska je skutečně široká. A to jsem přesvědčen, že se zaštiťujete tou halasnou pravdou a láskou našich anarchistů.  A dále, že především nedokážete chápat a vnímat neuchopitelné. A co je horší, že nedokážete, a ani nejste schopen, přistoupit na to, že může existovat! Pak ovšem vůbec nejste schopen chápat myšlení Václava Klause, a to vám nezbývá, než být anarchisticky vulgární a sprostý. Zřejmě to je jediné, na co máte.

12 25
možnosti
Foto

Vy můžete být přesvědčen, o čem chcete, mně je to srdečně jedno. No a pokud přiléhavou charakteristiku "bigotní šašek" (= Petr Hájek, Adam B.Bartoš a spol. ze serveru, který text publikoval) považujete za "anarchisticky sprostou a vulgární", nedokážu si představit, jak byste reagoval na skutečnou anarchii, sprostotu a vulgaritu - doporučuji v tomto směru třeba nějaký text Ládi Jakla ;-D

20 7
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.