Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pane Borovičko, mám vás v oblibě a Klause nemám rád podobně jako vy, ale přece jen, s hodnocením VK jako vědce a profesora bych byl opatrnější. Klaus nemohl za bolševika dělat akademickou kariéru. Čili, ano, odučeno neměl, ale v létech, kdy mu byla docentura a profesura uděleny, se podobné, v podstatě rehabilitační, akademické hodnosti lidem, postiženým minulým režimem, dočasně udělovaly. Klaus rozhodně nebyl sám. Pokud ovšem dotyčný splňoval odborné nároky a měl přece jen slušnou publikační produkci. Ta Klausova před rokem 1989, pokud vím, tehdy běžné požadavky splňovala. O odborných kvalitách VK jako teoretického ekonoma ve své době a v rámci ČR (hovoříme o počátku a polovině 90. let) nemůže být sporu. Posuzovat ho současnými kritérii a současnými daty je nefér, protože už dávno akademickým ekonomem není,

0 2
možnosti

27. 5. 2013 11:30

Prominte, ale jak byl Klaus postizen minulym rezimem? Nucenym studiem v kapitalisticke cizine, praci v bance a posleze mezi kagebaky v prognostickem ustavu? Nebo jste jen tak zertoval?

6 0
možnosti
DD

Z toho, co jste napsal, mrazí. A potvrzuje to pouze skutečnost, že devalvace titulů absolventů vysokých škol v tomto státě za uplynulých 20 let je víc jak jasná. Slušnost a vzdělanost jde prostě do háje, zato líté rvačky a boje o tyto tituly jsou zřejmé. Je to smutné že prestiž VŠ, včetně UK, se blíží k mizivým až nulovým hodnotám.

3 1
možnosti
KS

Skvělé, pane Borovičko - udělal jste čest svému příjmení!  Nemyslím teď borovičku jako jehličnatý stromek, ale jako na Slovensku oblíbený alkoholický nápoj. ;-D

3 8
možnosti
Foto

A to má být poklona nebo urážka? ;-)

1 0
možnosti
OF

Podle J. Hirsche je roční vzestup indexu h o 1 známkou kvalitní, a zvýšení o 3 pak zcela výjimečné publikační aktivity autora.

Klaus bněhem jednoho roku stoupl z O na 3, kdyby se nedal na politiku

tak dnes má index 250 !

Rv;-D

3 6
možnosti
OF

Klause citují mnozí vědci, na zdejším blogu ty byli třeba F. Matějka / RIP ;-(/, Dušán

Streit, J.Havránek  nebo Jiří Hermánek.....že jsem pominul ty s menším věhlasem....

...:-(...proto nevěří, že Klaus má H-index 3.

8 2
možnosti
MS

S tou nejcitovanější Klausovou prací, kde je jako první z autorů uveden Havel, to je dobrý fór. Klausovo ego nad tím musí pěkně skučet. ;-D

 

Jinak by nebylo od věci uvést v článku i Putnův H-index.

4 2
možnosti
Foto

Putnův H-index podle WOS je asi 1. To ale není souměřitelné, protože řada humanitních oborů prostě nemá časopisy zastoupené v této databázi a i míra citovanosti se podle oboru liší. Na Putnu bych se podíval do databáze RIV, kde má nepochybně spoustu výstupů.

2 0
možnosti
JT

nechte se zvolit presidentem, premierem, ukažte co umíte a uvidíme kolik lidí si bude vážit Vás

3 11
možnosti
AF

priznavam ke sve hanbe, ze toto je prvni vas clanek, ktery jsem cetla. Prilakal me Klaus v nadpisu, o kterem mam podobne mineni jaky vy, i kdyz se bohuzel nezaklada na tak fundovanych zakladech.

Dodatecne procitam i Vase minule blogy a pridavam karmu. Je to sice sice asi na nic, ale me to dela radost.

11 2
možnosti
OF

Autor je především  expertem na můchomurku zelenou.:-P

2 6
možnosti
HZ

Už se to probíralo ze všech možných stran, tohle jsem ale ještě nepotkala. Děkuji, že jste si s tím dal práci a rozšířil mi obzor.:-)R^

5 2
možnosti
Foto

Ne všichni mají tento názor, ale děkuji ;-)

0 0
možnosti
OF

Dovolím si oponovat.

1/ Václav Klaus je vynikající politik, schopný je zde slabé adjektivum . Je ještě lepší politik než M.Thatcherová, poněvadž nezakázal mléko na školách.

2/ I s malým kašpárkem se dají dělat zázraky . Co to tom víte, autore ?

4 5
možnosti
MS

Vy o tom víte zřejmě hodně. ,,,;-D,,,

5 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.