Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezký článek, jenom u posledního odstavce mi trochu chybělo tlačítko "nabonzovat".;-)

0 0
možnosti

R^:-)...Výborně, pobavil jsem se. I tím přehledem spoluautorů odborných prací. Ježek, Dlouhý, Tříska, Rudlovčák, samá esa socialistické éry.

2 1
možnosti

Karma, pobavila jsem se. R^

3 1
možnosti

Věda i umění jsou plné paradoxů. Za lobotomii byla udělena Nobelova cena,  van Gogh za života prodal jediný obraz, Beethoven se uchlastal a Mozart skončil v hromadném hrobě.Teprve budoucnot odhálí Klausova génia. R^;-D

1 3
možnosti

P95a36v67e67l 22K31u42l78a

27. 5. 2013 12:27

R^R^R^, komentář netřeba

7 2
možnosti
Foto

Pane Borovičko plácáte nesmysli, ale ukojil jste svoji zapšklou duši čecháčka. Kdyby jste se trochu zajímal o osobu V. Klause, tak by jste při svém vzdělání věděl, že vystudoval  Vysokou školu ekonomickou v Praze obor zahraniční obchod. Vyhrál konkurz na místo v Ekonomickém ústavu ČSAV a posléze místo získal. V ústavu se setkal také se západní ekonomickou literaturou, Absolvoval i dvě studijní stáže, v italské Neapoli (1966) a v USA (1969). V roce 1968 získal titul kandidát ekonomických věd. V roce 1970 byl nucen opustit nucen opustit vědeckou kariéru pro své pravicové názory. Státní bezpečnost na něj jako na osobu potenciálně režimu nebezpečnou vedla signální svazky, v nichž jej označovala krycími jmény „Kluk“, „Bog-85“ a „Rek. Po celou dobu ilegálně publikuje a přednáší pravicovou ekonomiku.  V roce 1987 se vrátil k akademické činnosti v ČSAV, a to v jejím Prognostickém ústavu. Z důvodu, že nadále přenášel  na vysokých školách u nás i v zahraničí , v  roce 1991 se na Universitě Karlově habilitoval jako docent v oboru ekonomie. V roce 1995 byl jmenován profesorem pro obor financí na Vysoké škole ekonomické v Praze. Při profesorském řízení na VŠE pronesl ekonomickou přednášku na téma Ekonomická teorie a realita transformačních procesů.  Kolik  význačných škol jej zve na přednášky to by zabralo celou stránku a stejně tak kolik vydal vědeckých publikací, které byly přeloženy do několika světových jazyků. V současné době je  člen Vědecké rady Národohospodářské fakulty a  profesor na téže fakultě Stal se členem prestižního ekonomického Cato Institutu v USA. Pořád si myslíte, že je takový nýmand. Co jste dokázal v životě vy  a co jste vystudoval, že si dovolíte kritizovat někoho, komu nesáháte pod kotníky.

1 14
možnosti

Vy možná nejste "čecháček", ale pro změnu jste zaslepen obdivem ke Klausovi. Školy si ho možná zvou, ale spíše z důvodu, že byl známým politikem a prezidentem k tomu. Profesor se musí svému oboru věnovat naplno, nemůže ho mít jako vedlejšák, a pokud Klaus působí nepřetržitě cca.od roku 1990 v politice, je to dost výmluvné. Je klidně možné, že by se stala z Klause uznávaná akademická kapacita, vrhl se ale na politiku.

10 1
možnosti
Foto

Václav Klaus pije "havlistům" krev nejpozději od prosince 1989. Pozdě zjistili, že si pár dní hřáli na prsou háďátko, které pak vyrostlo - podle jejich názoru - v nebezpečného hada. A jak se říká "pozdě býka honit".

Ne náhodou ho Václav Havel za žádnou cenu nechtěl mít jako ministra ve vládě, ale neuspěl. Klaus návnadu v podobě lákavé a daleko lépe placené a nevolené funkce guvernéra Národní banky nespolkl a od prvního okamžiku politicky působil.

Samozřejmě, že mnozí řeknou, že zhoubně, já a mnozí další, že úspěšně. Ostatně jeho posledním velkým politickým úspěchem je zvolení Miloše Zemana prezidentem. Ne, že by byl tak úspěšný, to určitě ne, ale jeden nesporný úspěch to je: na prezidentském stolci nesedí již jedenáctým rokem žádný "havlista".

A to je úspěch obrovský a proto musí být Klausovi vymáchán čenich stůj co stůj. A proto dvacet let stará věc s Klausovou profesurou je opět oživena jako "mocná zbraň". Ovšem inteligentní autor, umí, pokud ovšem chce, vyhodnotit všechny souvislosti.

Udělování nejrůznějších titulů, včetně toho prezidentského, byl po listopadu nestandardní. Stejný údiv na Klausovou profesurou bychom také mohli mít nad Havlovou "prezidenturou" získanou od komunistického parlamentu.

Nevím, kolik bývalých komunistických funkcionářů, do roku 1969 působících na českých VŠ, bylo po roce 1989 rehabilitováno a rychlokvašeně si udělali nejrůznější akademické tituly a hodnosti. Vím jen, že soudružka Šiklová, které kdysi na katedře Marxismu - Leninismu UK (stejná škola jako pan Putna) tuto "vědu" vyučovala se jednu chvíli dokonce chtěla zažádat o odškodné, že jí její rodná strana vyobcovala ze školy. Nechci komentář dále natahovat, takže jen řeknu "kdo chce psa bít, ten si hůl najde" a děkuji předřečníkovi Martinu Brezinovi za inspiraci. i

2 11
možnosti

Zdravím pane Jirko, i vás jsem vzpomněl jako významného propagátora vědy

Děkuji, že jste osedlal svou Rocinantu a dorazil na místo boje.;-D

3 3
možnosti
Foto

R^ karma...na ty egocentriky máme nějak smolnou ruku;-):-/

5 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.