Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Právě že jsou daná jasná kritéria pro profesuru, a ty váš favorit jaksi nespnil. Vám stačí, že píše a přednáší.

1 0
možnosti
Foto

No jo, to je seznam knih. Jenomže to nejsou recenzované práce, obávám se, ale politické žvanění ;-)

0 1
možnosti
VH

Pane, jak jste stár? Že vás nezarazí dvě půlroční zahraniční stáže nestraníka.  Že nevíte, jak jedině bylo možné vyhrát konkurz v 60. letech.

4 0
možnosti
HZ

Asi mu nepřišli na tu ilegální publikační činnost.:-)

0 0
možnosti
Foto

Představte si nezarazí, neboť v té době měl možnost každý student s červeným diplomem vyjet na stáž do zahraničí a toho využil i bratr Václava Havla, který byl v USA, který pocházel z kapitalistické rodiny.  Vím, že konkurz v té době mohl vyhrát jenom inteligentní člověk, který znal dokonale svůj obor.

0 1
možnosti
Foto

Velmi se mýlíte, pane. Pan Klaus měl po roce 1989 volbu zůstat akademickým pracovníkem, anebo jít do politiky. Zvolil to druhé, protože on je evidentně politik tělem i duší. Věda je ovšem něco jiného než politika. Věda je hledání pravdy, je to analýza dat, prohlubování vědomostí a obhajoba nových teorií a závěrů ve vědecké komunitě. Pokud hovoříme o titulech docent a profesor, má na ně nárok JEN A POUZE ten, kdo učí na vysoké škole a vede diplomové a doktorské práce. To VK vzhledem k politické práci nedělal, a proto jsou jeho tituly falešné. Píšete, že "kolik vydal vědeckých publikací, které byly přeloženy do několika světových jazyků". To jste mě pobavil, o jakých pracích to mluvíte? Víte, v mezinárodních časopisech procházejí vědecké práce oponentním řízením a jsou publikovány v angličtině. Pokud hovoříte o nějakých Klausových knihách, tak je to přesně to žvanění, o kterém píši - to nejsou práce, které prošly procesem peer-review a silně pochybuji o tom, že tam jsou nějaká data - budou to asi nějaké ideologické/politické řečičky. Na tom není nic špatného, ale není to věda. Pokud se mýlím, předložte ty práce, o kterých mluvíte. Nikde v článku není napsáno, že je VK nýmand. Poselstvím je , že VK není profesor, ale politik. Přestože by chtěl být obojím. Jinak co jsem vystudoval a zatím dokázal, si můžete najít, v článku je na to odkaz.

3 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.