Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Pukvic

20. 12. 2007 21:36
Pane, vy víte o čem píšete!

Opravdu úžasný článek, nevim co bych vytknul. Uživani drog a závislost na nich, je pro každeho individualni, a proto záleží na každém, jak se k tomu postavi a jak mu to vyhovuje. Třeba shlédnutí neakeho zajímavého filmu, po konzumaci drogy (např. trávy), může vést k novým přístupům a objevům, resp. k lepšímu porozumění celého filmu, příběhu atd.  což vypovídá a o rozšířeném stavu vědomí (mám osobní zkušenosti). Ale to je jen jeden příklad. Závislost, také záleží jak u koho, ale treba na travě to neni vic, jak když někdo může být závislý na čokoládě . Co se týká papalášů, je to opravdu tak, jak říkáte. Ale take se říká, že teď, resp. do budoucna, je to na nás, na mladé generaci....   (ale mladou generací vlastně nemyslím jen mladé lidi, ale všechny ty, co jakoby "mladě" uvažují. Tzn. lidi, kteří se nebojí poznat pravdu a nebojí se ji prezentovat, či bojovat za ni, protože pochopili, že žít ve lži prostě nemůžou a opovržení ze strany "společnosti" je nijak nesere.

0 0
možnosti
JB

falkonek

28. 5. 2008 3:51
Re: Pane, vy víte o čem píšete!

naprosty souhlas. Mame preci svobodu, tak co je komu do toho, co kdo a kde konzumuje?

Vzdycky jsem byl priznivcem odmitnuti pri neinformovanosti pred frajerinkama. Neznam cloveka, ktery by pri prvokonzumaci jakekoliv (v autorove smyslu prirodni) drogy vedel, do ceho jde, a zaroven zustal zavisly (rozumej podridil dalsi davce smysl zivota) !!

Je take dobre ukazat lidem, ze demon DROGA neni rovnocenne slovu smrt, nebo lidskemu selhani, nybrz odvozene z anglickeho DRUG - lek, jed (coz presne odpovida jeho pouziti - v malych davkach pomaha, ve velkych muze zabit).

A ze take existujou drogy, o kterych se v dnesni spolecnosti jako o drogach nemluvi, ale svymi ucinky se mezi ne radi (viz uz zmineny alkohol - svym ucinkem a dojezdem rovnocenny pervitinu, nebo nikotin - svou navykovosti rovnocenny heroinu)

Pro autora jasna karma, dekuju

0 0
možnosti

A

16. 12. 2007 23:40
vynikajici!

Lepsi clanek jsem nikdy necetl, naprosto to vystihuje muj v nitrni pocit!

0 0
možnosti

J. Cimrman

4. 12. 2007 11:50
Pokrytectví politiků

Je smutné když nám politici upírají právo na svobodnou volbu a svůj národ považují za bandu slaboduchých. V parlamentu se chlastá první liga, mnoho politiků není schopno předstoupit před mikrofon aniž by se osmělili pořádným douškem něčeho ostřejšího. A takoví nám kážou o morálce.

0 0
možnosti

kolokol

3. 12. 2007 14:56
...saman dozoruje pouzivani drog...

asi to bude tim samanem, nas saman Komorous by asi poreboval zvysit kvalikaci nejlepe nekde na Borneu:-)

0 0
možnosti

Gulff

28. 11. 2007 17:24
Nesmysl

Celý článek jsem si přečetl a navidím v něm nic jiného,než obhajobu používání(požívání) drog. Lysohlávka konkr. kopinatá( Psilocybe semilanceata)) roste na mě blízké lokalitě a sledovat podzimní nástup sběračů, je pro mykologa k pláči. Množství rozdupaných Voskovek a jiných druhů hub na těchto loukách je neobhajitelné. Na účincích požívání také nevidím nic pozitivního.Změna nálady? Pocit euforie?Změna vnímání reality? Myslím si, že je lepší konat a tvořit s čistou hlavou,ne každý abstraktní umělec byl na " Lysohlávkách".

0 0
možnosti

Jan Borovička

29. 11. 2007 15:42
Re: Nesmysl

To je škoda, když v tom nevidíte nic jiného, než obhajobu užívání drog. A ohledně účinku drog, málokteré umělecké dílo se bez něj obešlo. A pokud nevíte která díla, začněte třeba u Hrabala - pivo pili s Bondym po konvích... Pěkný den a málo rozšlapaných voskovek do dalších sezón,

Jan Borovička :-)

0 0
možnosti

Mara

14. 11. 2007 14:41
klasika....

Nekecejte nám do hub, když na to nemáte hlavy a cit... a radši pokračujte v nekonečném alkoholovém deriliu. A kdo to nepochopil ať si trhne kulama. Jinač se mnějte krásně a děkuji za článek. Menší otkaz na biotox.cz by bodnul. R^

0 0
možnosti

CHYREN

7. 11. 2007 23:47
Hihi..tohle je názorný příklad

jak dostat pseudointelektuály do úzkých.A přitom stačí říct:Naučit naši civilizaci brát přírodní drogy "zdravě" by bylo to nejdražší,co by si na sebe "upletla".Daleko pravděpodobnější a mnohem levnější bude osídlit Jupiter.:-)

0 0
možnosti

JD

7. 11. 2007 20:48
Od extremu k extremu

Ja s vami v podstate souhlasim s tim, ze zakazovat by se nemelo (trosku zobecnuji).

ALE!!! To, ze lidi rozdelujici lidi na legalni a nelegalni oznacujete za PRIMITIVY, to trosku prehanite, ne? Mozna by se "vyjednavalo" lepe, kdyby byla zachovana urcita mira slusnosti a nezacalo se s napadanim.

0 0
možnosti

JD

7. 11. 2007 20:50
Re: Od extremu k extremu

Oprava: lidi rozdelujici drogy. Omlouvam se.

0 0
možnosti

Jarka

7. 11. 2007 19:44
mame lepsi

zalezitost nez lysohlavky, a tou je olizovani ropuch. (zhava novinka) mozna by nebylo na skodu rozepsat se o tom :-)

ja psychedelika nebrala, nelakalo me to. muj osobni postoj ze je to nesmysl. Zvlaste pokud je clovek psychicky labilnejsi, nemusi to ustat a pak misto reseni problemu unika z reality.

0 0
možnosti

Jan Borovička

7. 11. 2007 21:41
Re: mame lepsi

Milá Jarko,

já jsem především mykolog, takže se žábami nezabývám. Jenom vím něco málo o těch jedovatých šípových, takže k nim mám silnou nedůvěru :-). Způsob, jakým o tom referovala média (doneslo se to ke mě), mě skutečně zděsil... Je to přesně ten nedostatek pokory, o kterém jsem psal. Zcela souhlasím s tím, že experimenty s houbami (apod.) nejsou pro každého. Hezký den :-)

0 0
možnosti

Bedrich

7. 11. 2007 16:45
Hezky napsáno.

S tím utopením bych ovšem nezakazoval plavání v řekách a rybnících. Zakázal bych požívání vody v množstvím větším, než jen pro osobní potřebu.

0 0
možnosti

Jarka

8. 11. 2007 16:12
Re: Hezky napsáno.

proboha nestraste... pak by plna vana byla povazovana za vetsi mnozstvi nez male a ja bych byla nahrana... nemohla bych se rochnit a cist ve vane n;:D]

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.