Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Dobrdan

8. 1. 2008 8:50
Uměle vymyšlené

Asi jste si zvolil špatný příkklad. Než začnete recenzovat knihu pana Klause, tak si přečtěte úvod k této knize. V ní najdete na co si kniha hraje i nehraje...  Určitě se nasnaží vědecky a vyčerpávajícím způsobem hledat pravdu - na to je v tomto úvodu upozorněno. Prezident klaus není vědec a po pravdě řečeno vy někdo chcete vědce za prezidenta. Klaus se vždy profiloval spíše jako politik - intelektuál s vlastním názorem nikoliv vědec.

Píšete uměle o charakteristikách Klase,které se nám sice média také snaží pořád podsouvat, ale skutečnost je jindě.

0 0
možnosti

Mirek

8. 1. 2008 2:36
VK je nemocný po moci

Klaus bez moci je nesnesitelný zoufalec,kterému by mělo 150 protihlasů ukázat cestu z Hradu, nechat ho chodit do těch samoobsluh a slyšet o sobě pravdu, jak dokázal zničit národ i rozdělit Československo normální Vlastizrádce.

A toho může někdo uznávat, když vlastizrada je nepromlčitelný trestný čin s nejvyšším trestem - výjímečným ! Vnímá někdo toho vyjímečného defraudanta?

Nezná pojmy vlast,národ, prosperita, láska, pravda....!Co je to vůbec za člověka - náš president? BRRRRRRRRRRRRR

0 0
možnosti

JN

8. 1. 2008 2:20
laus si s lidem jenom zahrává co unese

Normální lidský protototyp lstivého ješitného lháře,který maskuje účel, ke ktrému byl v StB vycvičen. Tak jednoduchého chlapce potřebovali psychoanalytici k cíli: bezohledné rozkradení národního majetku s Záchytem několika set mil v Švýcarských bankách-máš tam sestru......!Poté se dostaň na Hrad jakoukoli cestou a hraj si se svým egem.Piš knihy, jezdi, užívej si umravňuj své okolí pedante ..atd.

Pro vlast nic! To by ses nad sebou pozvracel Václave! Trvej na idiotech kolem sebe-jinak Tě někdo naznačí, jak jsi Hloupý a nevzdělaný. VK si vybudoval svůj svět zcela pro společnost nepřijatelný. Lze říci zprivatizuj si prezidentský úřad!!! Tak by zněla Lorencovo zpověď k VK!

0 0
možnosti
NB

marx

7. 1. 2008 22:19
houby z vesmiru

Pane borovicka, jednou jsem slysel takovou zajimavou teorii: houby k nam pry priletely z vesmiru. Udajne je to treti zivocisna risa, pry to nejsou ani rostliny ani zvirata a chemicka a fyziologicka stavba jejich tela je tak odlisna od ostatnich rostlin, ze si nekteri lide myslim, ze pry k nam prilitly na meterority z vesmiru. Neznam podrobne srovnani DNA rostlin a hub. Co si o te teorii myslite?

0 0
možnosti

Jan Borovička

7. 1. 2008 23:01
Re: houby z vesmiru

Pozoruhodný dotaz : ) Já nejsem vystudovaný biolog, ale pokusím se odpovědět. Houby nejsou rostliny, protože jsou na rozdíl od nich heterotrofní - jako zdroj uhlíku využívají hotové organické látky, které rozkládají. Rostliny jako zdroj uhlíku využívají CO2 ze vzduchu, fotosyntézou vážou energii světla (fotonů) do energie chemické vazby, tj. organické látky syntetizují. To znamená, že houby mají blíže k živočichům než k rostlinám. Podle současných názorů tvoří samostatnou říši, tj. jsou na stejné taxonomické úrovni jako třeba rostliny. Ohledně jejich vzniku nic konkrétního z hlavy nevím, ale ohledně "vesmíru" narážíte na tzv. teorii panspermie, podle které mohl být život na Zemi zanesen z vesmíru (např. kometou) - tedy na Zemi nevznikl. To se ale týká života jako takového, nejen hub.  Já proti této teorii nic nemám, v současné době se tato hypotéza dokonce experimentálně testuje.

http://www.rozhlas.cz/mozaika/veda/_zprava/339923

0 0
možnosti

ZR

7. 1. 2008 22:13
Naše rodina si Klause na Hradě (2008-13) nemůže dovolit

Jsem rád, že jsme zase svědky (lepší) historie: Tato a všechny příští volby hlavy státu už nebudou jen kuloární formalitou, kdy si jako králiky z kouzelníkova klobouku pro forma vytahovali "kandidáti", o kterách se nejen námi volení volitelé, ale hlavně my, údajní páni v zemi, nemohli dozvědět defakto nic podstatného: jací jsou lidé, jak se prezentují, jaké mají kvalifikace, hlavně pak jaké konkrítnější představy, cíle plány s výkonem úřadu hlavy státu související mají. 

Ikdyž rozhodně nejsem socka, nemohu si pro sebe a v zájmu rodiny i naší republiky tak, jak je chápu, dovolit, aby potenciál úřadu mařící, doma polarizací a v zahraničí pak dělání z naší republiky, vědomě nebo nevědomě, neefektivního provokatéra, který rozhodně žádné skutečné zájmy neprosadil, měli dalších 5 let na Hradě.

To, že Klause nikdy nekritizuje, naopakak jej volí KSČM, ačkoliv jsou si údajnými ideologiockými protipóly, mnohé napovídá,  V normální zemi by Švejnara navrhovala ODS, Je to na nás!

0 0
možnosti

Zdeněk R

7. 1. 2008 21:54
Jakákoliv kritika Klause stále vyžaduje občanskou odvahu

Děkuji, že  Dr. Borovička tuto odvahu má a že si dá navíc práci, veřejně, svúj postoj občana, tedy nejen podle liberální ideologie pána této země, adresně projevit.

Myslím si jen, že by jeho příští člínek mohl být bez některých lacinějšéch výrazů, což by pádnosti a užitečnosti obecně zásadně prospěšného příspěvku ještě pomohlo.

0 0
možnosti

Jan Borovička

7. 1. 2008 22:02
Re: Jakákoliv kritika Klause stále vyžaduje občanskou odvahu

Já Vás zdravím a chci jen korigovat ten titul, protože doktorát ještě nemám :-). Příští článek by měl být o houbách, takže  by jeho forma měla být v pořádku :-)

0 0
možnosti
P

pet55

7. 1. 2008 21:33
"vědci" Borovičkovi

Jan Borovička - spíše totální blb i pablb. A co takhle: http://www.natia.cz/layout2_cz.aspx?pageid=487

0 0
možnosti
NB

marx

7. 1. 2008 21:51
Re: "vědci" Borovičkovi

A co jako ty agresivni troubo s IQ houpaciho kone? Kdyby sis Borovickuv clanek poradne precetl a dostavalo se ti intelektualni kapacity k jeho pochopeni, tak bys zjistil, ze vubec o GO neni.

0 0
možnosti

zdeněk

7. 1. 2008 21:03
jen jedna věc:

"Pokud používá termíny jako „svoboda“, „racionální chování“ apod. a

nevysvětluje, co si pod nimi přesně představuje, ztrácí publikace textu smysl"

definice těchto pojmů by mě fakt zajímala, já si totiž i bez definice schopen si pod tím něco představit. definujte vědce a pavědce

0 0
možnosti

Glumik

8. 1. 2008 9:06
Re: jen jedna věc:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Svoboda

10 sekund :-P

0 0
možnosti

béďa

7. 1. 2008 19:04
zdegenerovaný klaus

on vašek není blbej, ale už je za ta léta v politice zdegenerovanej, a to pořádně, když napomínal a ješitně se vztekal, když se tlumočník na TK s Angelou Merkelovou přeřekl, tak jsem se za něho upřímně styděl, v Německu si o nás pomyslí, že máme za prezidenta lempla - toto se opravdu na prezidentské úrovni nedělá a s tím profesorem a "vědeckou činností" je to nějak podobně, to si musí přiznat i zfanatizovaní příznivci ODS.

0 0
možnosti
LH

ant.

7. 1. 2008 18:37
NO COMENT...!!!

..." Klaus perfektně ovládá totalitní způsob předávání informací, z něhož si vybral metodu „předkládej jen to, co se hodí, ostatní zamlč "- v tom případě našel ve Vás svého mistra...8-o;-)

0 0
možnosti

Jan Borovička

7. 1. 2008 20:40
Re: NO COMENT...!!!

Mě tato výtka není docela jasná. Je přece pochopitelné, že jsem se zaměřil na některé specifické jevy - to jsem měl každý negativní vyvažovat nějakým pozitivem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.