Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

HOUSiK

7. 1. 2008 17:32
Souhlasím s autorem

... a určitě i s poslední větou.

Navíc si dovolím doplnit své postřehy ohledně Klause.

Mezi základní vlastnosti skutečného vědce je to, že dovede být kritický k vlastní práci, neustále se ptá, jsou-li jeho závěry správné a je otevřený diskuzi...

Podle mě Klaus vychází z jedné základní a špatné premise, že prioritou č. 1 je lidská svoboda. Můj názor je takový, že lidská svoboda má nejvyšší prioritu, ale má mnoho stejně důležitých sourozenců, se kterými musí být v naprosté rovnováze. Mezi tyto sourozence řadím i ochranu životního prostředí. Protože k čemu nám bude totální svoboda, když si zdevastujeme planetu a svobodu si nebudeme mít kde užít???

Takže pane Klausi, svoboda je důležitá, ale stejně tak je důležitá (mimo jiné) ochrana životního prostředí.

0 0
možnosti
MK

HOUSiK

7. 1. 2008 17:38
Re: Souhlasím s autorem

Ještě doplním... Bohužel Klaus rozhodně není typ člověka,

který by měl zastávat prezidentský post. Už jen ten "porod", jakým

byl zvolen, je dost pochybný - kvalitní kandidát nepotřebuje ke zvolení 9? kol,

stačí mu 1-2. Správný kandidát, na prezidenta, jak si jej představuji já, by

měl mít takové lidské kvality a veřejnou úctu, že by neměl mít problém být zvolen lidmi napříč celým politickým spektrem. Osobně bych raději prezidenta, který lidi dovede sjednotit, umí naslouchat, respektuje názory ostatních lidí, je tolerantní, není arogantní a ješitný. Václav Klaus, jak ho vidím já, takový rozhodně není! Byl bych velmi rád, kdyby se ztratil z veřejných funkcí, člověk s jeho charakterem tam nemá už dávno co dělat. Respekt! ;-)

0 0
možnosti
LM

xluke

7. 1. 2008 13:02
Velice ocenuji

autoruv dodatek. Alespon pro me meni nadech clanku z citove zabarveneho nactiutrhani k, puvodne zamyslene, analyze. Stale si myslim, ze nektere premisy jsou spise pocity nez fakta a ze nektere protiargumenty jsou zalozene na neuplnych faktech, ale lze to pricist popularizacni forme clanku. Ja osobne bych byl vsak stejne schovivavy k pokleskum kritizovaneho Klause.

Samoliba touha v titulech je pro me vsak stejne nepochopitelna, jako pro autora. Ja svuj titul nepouzivam nikdy, s vyjimkou jednani s urady atd.

0 0
možnosti
FN

mr_gogo

7. 1. 2008 12:37
V.Klaus

odmitnul otevrenou diskuzi s p.Svejnarem v CT. Jeho oduvodneni je vlastne priznanim, ze se boji schopnych lidi, kteri navic znaji jeho minulost. Ostatne to same delal v 90. letech, kdy si vybiral s kym do TV debat pujde a s kym ne. Co k tomu dodat.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

7. 1. 2008 12:49
Re: V.Klaus

Uff uff, takové překrucování faktů. Volba prezidenta není veřejná (škoda, ale o tom jindy) a debata dvou kandidátů v televizi (na veřejnosti) tomuto neposlouží. To V.K. řekl, jinými slovy, a má pravdu. Nevím, jestli by mu jeho výhra nebo prohra v televizním vystoupení přinesla nebo sebrala jediný poslanecký hlas. Podle mě ne. Bylo by to zabité odpoledne. V.K. je praktik.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

7. 1. 2008 11:54
Výborně, není co dodat

Pane Borovičko, to, že jste dokázal po bouřlivé diskusi doplnit svůj článek a uznat některé vlastní chyby, jste učinil z hlediska zdejších zvyklostí něco naprosto výjimečného a o to více obdiv zasluhujícího.

Obávám se ale, že těm diskutujícím, kteří diskutovat nechtějí, ale chtějí Vás jen smažit za to, že jste si dovolil  dotknout se jejich oblíbeného politika, to stejně nepomůže.

Přesto si tento čin zasluhuje plný obdiv a já Vám za to tleskám. R^R^

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

7. 1. 2008 12:28
Re: Výborně, není co dodat

Lidé si vás rádi někam zařazují. To proto, že mají kolem sebe spoustu jiných lidí a kdyby si je nezařadili, měli by v tom zmatek. Nemůžou si pamatovat Pepu jako "Pepa, co si při jízdě na kole v roce 2001 přivřel do řetězu nohavici, což mělo za následek jeho pád a ošklivé poranění hlavy", taže si to zjednoduší jako "Nemehlo Pepa". "František, co v dětství při střelbě ze vzduchovky upustil nabitou zbraň učiteli na palec a rána, která z ní vyšla, rozbila okno u kuchyně" se potom stává z potřeby zjednodušení "Nemehlem Františkem". A hle, máme dvě nemehla a přitom nemají nic společné.

Autor tohoto článku tvrdí, že profesor Klaus dělá zlé jméno titulu profesor a je otázkou, jestli si ho vůbec zaslouží. 99% z Vás všech se tím stal "Borovičkou, nepřítelem Klause". Věřte, že to by mě taky donutilo svůj článek znovu a znovu vysvětlovat a komentovat.

podepsán "slepý zastánce Klause Kubas", abyste to neměli tak složité.

0 0
možnosti

Venca

7. 1. 2008 11:19
kdo vlastně převléká ideologii a za co?

Když porovnám formu i obsah, jakéhokoli textu Václava Klause s textem tímto - nemohu než konstatovat: 10 : 0 pro Václava Klause. Z článku čiší "komunistická" nenávist a  myslím, že nemůže ani nikoho naštvat. Což byl snad jediný cíl.

0 0
možnosti

kugelblitz

7. 1. 2008 12:01
Re: kdo vlastně převléká ideologii a za co?

Kolego, dovolte abych s Vami nesouhlasil. Vidim to presne inverzne. Vsechny texty Vaclava Klause, co jsem mel zatim moznost cist, byly zcela prazdne obsahove i argumentacne, o nejake vedeckosti nemuze byt ani rec. Cili mne ten clanek potesil, a ackoliv je trochu emotivni a autorovy antipatie k osobe Vaclava Klause jsou zrejme, tak podle meho stoji na pravde a odrazi pravdu. :-)

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

7. 1. 2008 10:40
.

O čem že jsme se to hádali před víkendem? O tom, kdo má ví odvahy a dovede víc pošpinit druhého a na závěr se ani nepodepsat? Nějaké návrhy?

0 0
možnosti

Jan Borovička

7. 1. 2008 11:03
Re: .

Kolega o tom napsal blog:

http://fasulis.blog.idnes.cz

Nepodepisování se je zde běžná praxe :-/

0 0
možnosti
F

fran49

7. 1. 2008 9:40
S potěšením

vidím posun v názorech pana autora, což není zrovna běžné, tím více však chvályhodné.  Pan Borovička si správně uvědomil, že jeho analýza byla mj. kontraproduktivně přetížena nepodloženými a emotivními výroky. Bude zajímavé sledovat zda se v dalším vydá cestou sladění obsahu a formy nebo sklouzne do bezvýznamnosti. Určitě by mu pomohl větší nadhled (jistě získá věkem) a vtip(bohužel nejde naučit).

0 0
možnosti
BN(

Bůh Nejvyšší (9)

7. 1. 2008 9:05
Moc to žereš, Honzo.

Jeho titul "profesor" je skutečně třeba vidět politicky, stejně jako jeho články o ekonomii. Názor na GO, jeho zavinění lidstvem a celou hysterii kolem mám podobný.

Lepší je jít na houby :-)

0 0
možnosti

Jan z Londýna

7. 1. 2008 7:08
I dnes si pravda o Klausovi vyžaduje ODVAHU

děkuji autorovi. Doufám, že ho kolegové v Akademii nevyštípou. KSČM a ODS zastupující "národní zájmy a hrdost" našeho polovzdělaného Putina na Hrad zase dosadí?

0 0
možnosti

jára

7. 1. 2008 8:32
Re: I dnes si pravda o Klausovi vyžaduje ODVAHU

...určitě, má přece od Putina medaili

0 0
možnosti

hommeros

7. 1. 2008 2:55
Klaus je čím dál víc synonymem úpadku morálky

Čím víc se jím budeme zaobírat, o to víc se zašpiníme. Patří na smetiště dějin. Škoda jen příštích pěti let. Nejvíce by ho ponížila nová pražská defenestrace. Do toho bych šel, patří to k tradici ... a nakonec by se tento pán dostal i do učebnic dějepisu. Kdo jde se mnou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.