Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stanislav.Stupka

28. 7. 2009 1:45
Dobrý den

Rád bych se zeptal, co pro Vás představuje pan Al Gore? Vědce, protože se s jeho názorem ztotožňujete?  Váš  článek obsahuje  spoustu  zvláštních  vět, například: "Nejsou to vědecké publikace, ale sám jsem je nečetl, vycházím pouze z názvů." "Neznám časopisy, ve kterých vyšli, ale určitě jsou nízké" (Myslím, že to není třeba komentovat) Pane Borovička, V.K. jsem nikdy neslyšel, že by se oháněl slovem vědec, přesto  z Vaší analýzy plyne, pro mě, jedna správná myšlenka: "Vědci by se měli zabývat vědeckými publikacemi a nikoliv politickými publikacemi" Jenže nezapomeňte, že to platí, jak v případě Václava Klause tak pana Al Gore, u něhož to žel učinil nevědecky mezivládní panel pro změnu klimatu. Možná ale chtěli někteří vědci prosadit svůj politický názor, tak jako Vy nyní. Celá Vaše analýza je tedy založena na logickém klamu a je politicky zaměřená, což u vědce nerad vidím..."

0 0
možnosti

salute

4. 3. 2008 11:44
"vědec" přece neznamená nic úctyhodného

Vědec nebo nevědec - co na tom záleží? Spousta akademiků se ukázalo jako  v podstatě škodliví hlupáci. Jsou filosofové věšdci? nedělají empirický výzkum.

a co se týče koloběhu uhlíku - jde přece o něco jiného, jde o to, zda je globální oteplování způsobené lidskou činností nebo něčím jiným. A v tomto bodě má Klaus jasno. Kromě toho v duchu hayekovského liberalismu odmítá konstruktivistické inženýrství Zelených. mimochodem Hayeka pozdějšího nositele Nobelovky - odmítali akademikové jako vědce. nedělal empirický výzkum a psal příliš srozumitelně.

0 0
možnosti

Čulibrk

2. 3. 2008 0:26
Stačí napsat

jakýkoliv negativní výrok ohledně Klause a návštěvnost zaručena. Jednoduché a laciné

0 0
možnosti

Daniel Novák

22. 2. 2008 9:44
Země je kulatá?

Pane profesore,držím palce ať vydržíte - obklopen samými ekologickými "blbečky". Já se napříkad nemohu srovnat s tím, že nikomu nevadí takový evidentní nesmysl jako, že je Země kulatá... Jak by se ti lidé "dole" udrželi - nejsme žádní mravenci, že? A to nemluvím o tom, že by se Vám nahrnula krev do hlavy, a co ta voda v oceánech - zkuste jednoduchý experiment (předpokládám, že se bavíme jako vědec s vědcem) překlopte sklenici naplněnou vodou a uvidíte co by se stalo s oceánem... atd. atd. příkladů, chcete-li důkazů je bezpočet. Normálním selským rozumem musí být každému jasné, že Země musí být placatá, jen se mi nějak nedaří zatím nikoho přesvědčit... NEDEJTE SE ZVYKLAT PANE "PROFESORE", KOLEM VÁS JSOU SAMÍ IGNORANTI!!!

0 0
možnosti

ekologik

20. 2. 2008 12:49
jednotky

Jestliže se neuvádí jednotky, tak to alespoň nemůže zkazit. Pan Bursík třeba uvedl, že jednotka práce je watt?

0 0
možnosti

koloděj

19. 2. 2008 12:54
koloběh uhlíku

Koloběh uhlíku závisí i na tom, že CO2 se v atmosféře udrží asi 150 let. Takže ten, co vyrobíme dnes, bude ještě pro pra;-€vnoučata

0 0
možnosti

gabrielle

19. 2. 2008 12:53
Nothing

;-O

0 0
možnosti

lajkaZprahy

14. 2. 2008 12:08
On ten Klaus

vykazuje poruchu soudnosti ve všem.Já ho videl hrát ten jeho oblíbenej tenis.Bože jak může říkat, že si jde zahrát.Úroveň tak 8letého dítěte.. Omlouvam se vsem 8mi letým;-D

0 0
možnosti

Jana

13. 2. 2008 2:31
mno

Nebo jste se zase přecpal houbama, pozor jsou radioaktivní...

0 0
možnosti

Jana

13. 2. 2008 2:29
mno

Pane vy jen nemáte rád Klause, myslím si já o Vás. Mám otázku, vy jste vědecky činný? V jakém oboru?

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 3. 2008 23:32
Re: mno

Máte to napsáno v  profilu. Klause rád nemám pro jeho názory. Ale nemyslím si, že je prezidentování je tragédie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.