Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkaknop

22. 9. 2008 17:05
Třeba máte pravdu,že porušením zákona jste

nikomu neuškodil. Ale představte si,že kdyby takto postupoval každý,tak jsme někde... Pokud je zákon špatný,máte iniciovat jeho změnu nebo jít k soudu. Měl jste si dát k soudu návrh na předběžné opatření a požádat o zajištění rostliny k vědeckým účelům (soud Vám mohl ihned vyhovět). Tak funguje právní stav.

Představte si,že denně se setkávám s absurditami a přesto nejezdím jednosměrkami opačně (i když nikdo nejede) , musím se roky soudit o styk s dětmi (proti tomu je muchomůrka směšná záležitost) atd. A také mám spousty důvodů , že je něco absurdní . 

0 0
možnosti
BN(

Bůh Nejvyšší (12)

30. 9. 2008 4:08
Styk s dětmi?

8-o

0 0
možnosti
FP

pan Kotrč

22. 9. 2008 16:32
hmm

Zvolil jsem si jako předmět svého výzkumu svalové disfunkce u druhu panda velká, vzhledem k tomu, že ke svému výzkumu (ve skutečnosti naprosto zbytečnému) potřebuji minimálně deset jedinců tohoto druhu, abych je mohl pitva a bylo dosaženo s ohledem na početnost druhu alespoň nějakého odpovídajícího vzorku z žijící populace a čínská vláda mi povolení na vývoz 10 pand nedá, neváhal jsem a domluvil jsem se s čínskými pytlaky na odchytu deseti pand. Tyto pandy byly následně přebarveny na černo a jako medvěd hnědý legálně vyvezeny z číny. Po provedení pitev jsem zjistil, že panda velká svalovou disfunkcí netrpí. To že jsem významně zasáhl do rozmnožovacího cyklu pand a zajistil tak zánik ohroženého druhu ve volné přírodě je nepodstatné.Takhle nějak si to myslel?

0 0
možnosti
NB

j@ck

22. 9. 2008 17:19
Re: hmm

Pokud byste neco takoveho skutecne zkoumal, pak byste vedel, ze dysfunkce se pise s Y ;-)

0 0
možnosti
A

Antiquus

22. 9. 2008 16:31
Spinoza upgrade

te Spinza by měl být: "všechny zákony, které mohu porušit, aniž bych tím mohl někomu

ublížit, jsou směšné." 

   Aby to pochopili i ti jako např. "djlukasek".

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 20:25
Re: Spinoza upgrade

Děkuji :-)

0 0
možnosti
JM

Tassman

22. 9. 2008 15:49
Názor

Milý Jene, s vědou je to jako se sportem :-/:-/ Zakomplexovaný tatík řeže svýho kluka, aby z něj vyrostl novej Jágr, Nedvěd atd... Když po letech z kluka opravdu Jágr je, super R^, všichni ho plácají po ramenou a všichni jsou happy. Většinou z kluka ale Jágr není Rv. Je polovičním invalidou, bez peněz, zahořklej na nespravedlivej svět. A s vědou je to podobný. Když porušíš zákony a  uděláš nějaký objev - prima, Nobelovka tě nemine! A nikdo se neptá. Když tě chytnou, máš smolíka a jdeš do báně. Howgh

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 9. 2008 10:12
Re: Názor

Souhlas. R^R^R^

ostatně takhle jsem to napsal i v kterémsi příspěvku v diskuzi k těm entomologům v Indii.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 14:46
Toto jsem dostal jako osobní vzkaz...

zmotycka@quick.cz - ......kolik máte čistýho...????až si jednou vyděláte,bez pomoci státu,korunu,budete zralej člověk, doposud jste velikánský ho..no z předměstí a rád se opíráte o hovorová ho..a a požíráte neurvale státní peníze a bláboly,který z tý Vaší chlupatý koule soukáte máte až moc dobře zaplacený,Ti Vaši kolegové to pravděpodobně dělali líp...!!proto jsou tam,kde jsou...TEDY V PR..LI.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 14:48
Re: Toto jsem dostal jako osobní vzkaz...

Tento vulgární osobní vzkaz (pochopitelně v nezkrácené podobě) skvěle ilustruje pokleslou úroveň některých čtenářů. No není vám z toho špatně? Rv

0 0
možnosti
JU

sageorg

22. 9. 2008 14:43
Velmi......

účelový názor odtržený od reality.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 20:39
Re: Velmi......

Ubezpečuji vás, že nic reálnějšího si nedovedu představit, já si to nevymyslel, ale zažil...

0 0
možnosti
D

djlukasek

22. 9. 2008 14:37
Ano

"všechny zákony, které mohu porušit, aniž bych tím někomu

ublížil, jsou směšné."  Např. včera jsem projel jižní spojku 120 km/h, i když je tam (směšná a absurdní ) 80 km/h

0 0
možnosti
H

HuLarus

22. 9. 2008 14:22
:-)

Víte, já Vám rozumím, ale rozlišuji jemné detaily. Jedna věc je převážet herbářovou položku nebo legálně sebranou houbu z Kanady, které jsou z nějakého absurdního důvodu na černé listině. Druhá věc je jet do cizí země, notabene s tragickou administrativou a nebrat ohled na tamní zvyklosti a rizika. Asi jako když se ženská promenuje sama v krátkém tričku po Istanbulu. Ne, že by to nešlo nebo bylo nelegální, ale je to nehorázná provokace.

Vím, že biologové ve své praxi celkem běžně porušují zákony, ale je potřeba to mít na zřeteli a nepřehánět to. A taky se s tím moc nechlubit, ať to běžné lidi tolik nepopuzuje ;-). Hranice mezi rozumným přístupem a zbytečným drancováním je tenká a pokud opravdu musíte drancovat (někdy to jinak nejde) tak bych se přikláněl k tomu, aby všechny papíry byly v pořádku. Mít přátelské vztahy s tím správným úředníkem také neuškodí... to platí v celé EU.

0 0
možnosti
M

motylek_02

24. 9. 2008 1:05
Re: :-)

R^R^R^ jo. presne.

0 0
možnosti
JV

notabene9

22. 9. 2008 14:13
Musíš se..

Musíš se snažit - a možná ani to ne - a oni  tě někdy určitě zavřou, až zčernáš..Neztrácej naději..

0 0
možnosti
HD

Hlava dubová

22. 9. 2008 14:01
To je teda pekna blbost

Pane autore, nezlobte se na me, ale to cele je pekna blbost. Pokud porusujete zakon, jak rikate ve jmenu vedy, tak se tim aspon nechlubte a nenavadejte ostatni k takovemu jednani. Jenom tak btw by me zajimalo, co jste z te houby vyzkoumal. Jestli vase sbirani neni stejne jako japonsky rybolov...  Docela by me zajimalo, jak se divate na japonske loveni velryb ve jmenu vedy...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 14:19
Re: To je teda pekna blbost

Milá Hlavo dubová, až něco vyzkoumám, tak to určitě opublikuju a budete si to moci najít. Ohledně Japonska - každý ví, že o žádný výzkum nejde, takže jsem proti. Jo a to že jsem houbu sebral, PŘISPĚJE k její další ochraně, poněvadž budeme vědět, že tam je!!! Jinak to není chlubení, ale spíše hořekování a že bych někoho naváděl, to jste vzala kde? S pozdravem, Hlava borová :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.