Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Mafrinka

22. 9. 2008 10:24
Tenhle stát

buzeruje "normálního" občana na každém kroku. A vznikají stále nová a nová omezování a byrokracie se rozrůstá. Skoro bych řekla, že máme blíže k další totalitě než k Absurdistánu.

0 0
možnosti
JM

Hucul

22. 9. 2008 10:21
To nedelas dobre, Vaclave...

... ze strkas ty sirky zpatky do krabicky... :o)

Ja byt Vami, radsi se takhle nerozepisuju. Nejaky neprejicny ho*nozrout nebo proste jen uzitecny idiot posle link na tento blog nejakemu panu Dulezitemu, kteremu preteka pupek pres opasek uniformy (takovehle detaily si vzdycky predstavuji), pan Dulezity se nahodou uspesne proklika ke clanku a uz mate na krku chlupaty.

Jinak ta houba na obrazku je pro mne taky neznama, dekuji za prinosnou informaci. Ja bych ji povazovala za neco jako "fakt divnou bedlu", ale rozhodne bych ji nesebrala. Nevite, jestli se vyskytuje ve Skandinavii?

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 10:43
Re: To nedelas dobre, Vaclave...

Ta houba je skutecne "podobna bedle", ale je to vlastne primitivni muchomurka. Je to teplomilny druh, roste treba v Italii, ale na severu Evropy nejspis ne, nebo silene vzacne...

0 0
možnosti
J

Jack777

22. 9. 2008 10:16
..

Kdejakému blbovi s nagelovanou hlavou, nízkým IQ a s titulem podnikatel ledacos prochází. A na vědce, kteří by spíš měli být podporováni, se uplatňují nesmyslné zákony....

0 0
možnosti
K

K-D

22. 9. 2008 10:12
Máte prostě smůlu

Já si mohu sebrat jakoukoliv zkamenělinu. Zákon mě naopak chrání - doslova praví, že pokud ji sám poznám, musím nález nahlásit. Sice jsem tento obor vystudoval, ale v případě nutnosti stačí trochu zapomenout. Naopak poměrně dobře je vyřešena ochrana archeologických památek, tam ale zase nikdo zákon nedodržuje.

Mimochodem - koupil jsem pilník k zapečení do chleba. Až změníte adresu, pošlu Vám ho.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 9. 2008 10:43
Re: Máte prostě smůlu

To bude mile : )

0 0
možnosti
B

bull.terrier.oracle@seznam.cz

22. 9. 2008 10:05
Dotaz

Když jste převážel ty plodnice, halekal jste u toho, co to převážíte, nebo je ukazoval? Asi ne, že? Nebo s tou muchomůrkou, taky jste nikomu na počkání nevykládal, co jdete utrhnout a nečekal, až kolem bude dav lidí, že? Prostě u vás zvítězil pud sebezáchovy a to je dobře. Netvrďte mi, že kdyby ti tva kašpaři v Indii se chovali alespoň trochu nenápadně, tak že by na ně někdo přišel. I když asi byli v hledáčku, protože na vlasních webových stránkách prodávat to, co jedu sbírat a být tam již po několikáté, to ani indický úředník nemůže přehlédnout. Takža pane srovnáváte nesrovnatelné. Celkem se výroku soudu ani nedivím.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

22. 9. 2008 9:52
Naprostý souhlas

´Plně s Vámi souhlasím. Patřím sice mezi ty, kteří přírodu ctí a váží si ji, ale některé zákony na ochranu přírody jsou prostě pro kočku (ani ta se jimi ovšem neřídí a chytá si na co má chuť).  Pokud něco chceme chránit, musíme to dokonale poznat. Bez toho by to samozřejmě nešlo. Mohu Vás potěšit jen tím, že se svým názorem prostě nejste sám. Jako šéfredaktor časopisu 21. STOLETÍ se s podobnými problémy setkávám velmi často, protože úplně stejně narážejí do zdi i vědci z mnoha dalších oborů, kteří se na nás obracejí se svými problémy. Držím Vám palce, aby vás nějaký horlivý blb neprásknul. R^

Pavel Přeučil:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.