Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Peyrac

21. 1. 2009 21:39
"Na povrchu se mi vyrazili lidi" říká Zeměkoule,

když potkala Mars."To nic, to přejde ! " usmívá se a chlácholí Mars." Podívej se na mne !" :-P

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

21. 1. 2009 12:57
vývoj se nedá změnit

je to cesta předem nalinkovaná a kam nás vede lze jen stěží odhadnout. Faktem je, že Zeměkoule toho už zažila tolik a ze všeho se vyhrabala. Kdyby nebylo katastrof nebyli bychom tu my a kdyby nebylo nás nevznikli by tu ani ti, co přijdou po lidech.

0 0
možnosti
LS

luki

22. 1. 2009 14:43
Re: vývoj se nedá změnit

Když on vtip není v tom, zda se z toho vyhrabe Země...ale jestli se z toho vyhrabeme my :-)

0 0
možnosti
N

notebook.r51

21. 1. 2009 0:24
VK říká věci, kteří ostatní nekorektně interpretují

NIkdy jsem VK či ODS nevolil, nicméně:

Pokud řekl, že ekonomická věda nezná způsob, jak odlišit čisté a špinavé peníze, neznamená to, že řekl, že on špinavé peníze nezná či že neexistují.

Pokud řekl, že přírodní síly jsou daleko silnější než lidské aktivity a daleko větší škodou na lidské společnosti je nechat si diktovat úzkou skupinou, která "ví lépe než všichni ostatní, co je pro ostatní správné", tedy nechat si od kohokoli diktovat, jak se má jednotlivec i lidstvo chovat - nikdy přece neřekl, že se země neotepluje či neochlazuje.

Jde o to že někdo mnohdy pod vlivem úzce komerčních zájmů, viz bionafta, řepka atd. Zelení jsou konjunkturální skupina k nalákání mládeže, protože levice není momentálně  "in".

O jevech na planetě máte patrně pravdu, ale o tom vůbec nešla řeč, na pana Klause se zlobíte neprávem.

0 0
možnosti
NB

j@ck

21. 1. 2009 13:16
Re: VK říká věci, kteří ostatní nekorektně interpretují

Kdyby VK argumentoval tak hezky, jako ted vy, myslim ze by s tim nikdo nemel problem. Jenze VK velmi s oblibou podprahove urazi lidi s jinym nazorem. Ukazka: "Gore tvrdi XY. To si snad ani nikdo normalni nemuze myslet" atd. Nebo oponenty prirovnava ke komunistum, EU k RVHP. Myslim ze asi sam vidite, nakolik se tento typ diskuze lisi od vasich serioznich argumentu. Takze Klaus si za svou neoblibenost muze sam svym charakterem, sebestrednosti, agresivitou, aroganci atd. Myslim ze toto jsou ty primarni duvody, proc tolik lidi provokuje. Nejsou to primarne jeho nazory (ktere ma nekdy zajimave, jindy hloupe)

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

20. 1. 2009 22:46
MIlí čtenáři,

Vaše připomínky jsem zaznamenal (mám na mysli ty negativní, ale k věci) a až se budu - brzy - zabývat ideologií V.K. podrobně, určitě na některé přijde řada. Děkuji za zájem a těším se na shledanou :-)

0 0
možnosti
L

lycka.tomas

20. 1. 2009 23:21
Re: MIlí čtenáři,

V.K. nesleduji, je mi putná. Ovšemže , jestliže budeou názory ohledně chemie, tak se velmi těším.:-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

20. 1. 2009 18:55
V. Klaus by se měl přestěhovat do Ostravy Radvanic!

Ještě poznámku: Panu prezidentovi doporučuji přestěhovat se do Ostravy Radvanic nebo sousedních Bartovic a tam , aby si každé ráno na "čerstvém" vzduchu zaběhal, aby byl fit.

Jsem přesvědčen, že po pár dnech by ničení planety nejen uviděl, ale především ucítil a to nejen prostřednictvím svého nosu, ale především na svém zdraví.

Jak známo z hlediska ovzduší se tam nachází nejznečištěnější místo v Evropě. Jen tlak občanského sdružení VZDUCH donutil indického giganta Arcelor Mital konečně k investicím alespoň do odprášení aglomerací. Nikoliv politici! Nikoliv systém! Nikoliv trh! A co si pan Klaus myslí o podobných občanských sdruženích, není třeba snad připomínat.

0 0
možnosti
(

(@)

20. 1. 2009 20:31
Re: V. Klaus by se měl přestěhovat do Ostravy Radvanic!

Ostrava Radvanic = planeta ? ;-D no pardóón!!! :-)))

A vyýmluva na politiky fakt od vas ostravaku "sedí"..Celá republika nechápe, co si to tam ve volbách vždycky zvolíte za pohrobky komunismu, tak máte - a dýcháte - co jste si zvolili, dobře vám tak. :-P

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

20. 1. 2009 18:48
Skvělé pane kolego

"Pan ing. Klaus tvrdí, že žádné ničení planety neviděl a ani nevidí." -  ano, tento fakt opravdu o ničem nevypovídá, nevím proč, ale okamžitě jsem si představil scénku z Dědictví, aneb ..... , kde Bolek říká Ivance Chýlkové na její pochybnosti o existenci Boha: "Ale vaši .... jsem taky neviděl a věřím, že ju máte." Myslím, že víc k tomu netřeba dodávat :-).

Doufám jen, že tyto Klausovy skvosty běží v Bruselu na Černého Entropě. :-)

Karma.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

20. 1. 2009 20:37
Re: Skvělé pane kolego

Blogere Fasulisi, ve smyslu ničení životního prostoru, máte jistě pravdu. Ničení planety a pojmy "globální" jsou opravdu mimo mísu.

Ano Radvanice, ale v době inverzí také třeba Meziboří a jiná místa jsou hnusná, ale nejde o celoplanetární problém. A na odstranění těchto hnusů je potřeba vydělat. V tom smyslu se Václav Klaus vyjadřuje. A vy to víte, ale snažíte se ho chytat za slůvka. Proč?

0 0
možnosti
L

lycka.tomas

19. 1. 2009 21:27
Ohledně chemie rostlin

Ono je to velmi ošemetné. Stejné chemické látky  najdeme u rostlin, které se liší již na úrovní oddělení. Zánikem jednoho druhu nehrozí tedy zánik jisté látky, která by mohla být nějak zajímavá pro člověka. Kdysi jsem měl sen, že pojedu do Amazonie a budu hledat "jehlu v kupce sen", než jsem došel k názoru, že stejnou chemii máme pod nosem i ve městě. Ale rozhodně jsem pro chránění deštného pralesa.

0 0
možnosti
L

lycka.tomas

19. 1. 2009 21:35
Re: Ohledně chemie rostlin

Spíše jsem toho názoru, že medici by měli vyjet za šarlatány do Amazonie a zajistit jejích vědomosti a materiál k analýze.

0 0
možnosti
E

echo.3

19. 1. 2009 20:28
Profesor Tunel se odhalil již dávno

Dobře, že svoje podivné názory vyřkl nebo i napsal. Alespoň víme, s kým máme tu čest a před jakými lidmi se máme mít na pozoru i do budoucna.

Děkuji za Váš článek.R^ Karma.

A jen tak na okraj: ...."Býka se musíme bát zepředu, koně zezadu a blbce ze všech stran".

0 0
možnosti
(

(@)

19. 1. 2009 18:45
A to si představte, že díky jednomu "skoro-zničení"

naší planety v dávné historii, v jehož důsledku mimo jiné vymřeli dinosauři, mohlo se vůbec vyvinout lidstvo! Bez toho by tu dodnes běhaly nějaké chytré ještěrky...;-D 

Ještě že dinosauři nezakládali zelené strany a nebyli mezi nima ekoteroristi. ;-) R^

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 1. 2009 20:11
Re: A to si představte, že díky jednomu "skoro-zničení"

A za pár milionů let si budou nějací inteligentní tvorové říkat - "kdysi tu žila lidská civilizace rodu Homo, ale zanikla... Udusila se vlastním hnojem a politickými kydy odborníků na všechno" ;-)

0 0
možnosti
LG

KDuchess

19. 1. 2009 16:29
Dekuji

Jsem velice rada, ze vzdelani a inteligentni lide jeste existuji. Je smutne, ze nekdo v pozici a s historii Vaclava Klause je natolik neobjektivni, ze neni ochoten ci schopen zvazit fakta a arogantne urazi studie a vyzkumy vlivu  lidskeho jednani na prostredi a prirodu. Ziji v Americe, kde dikybohu odchazejici president sam ma podobne nazory  jako pan Klaus. Kdo je ochoten videt ty casti sveta, kde hotelem je vlastni stan a koupelnou reka ci ocean, ten vidi i skody zpusobene vzdelanou spolecnosti, kde penize a zisk urcuji jak se divame na znecistene reky, odpadky hazene do oceanu, znicene lesy a dokonce i kvalitu naseho vlastniho jidla. Jak se rika, kazdy je strujcem sveho stesti a to plati i o lidske spolecnosti, pokud budeme volit vudce jako Klaus  nebo Busch, budeme mit to, co si vetsina (ci v pripade Bushe mensina) volicu prala.  

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

19. 1. 2009 18:00
Re: Dekuji

Bushe zvolila v USA mensina? Ale to se podivejme, ze by nejaky XY-psilonty dodatek k US ustave???;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.