Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

mfdnes-bulvar

19. 1. 2009 15:27
Kdo nechce, nepochopi

Nevim, jestli mate nejaky problem s Klausem, nebo jestli mate problem vnimat kontext, nebo jestli se zamerne zastitujete jedinou Klausovou vetou. Aby se to trochu dostalo do rovnovahy, tak vam budu omilat stale dokola, ze Klaus take mimi jine v tom rozhovoru rekl, ze dnes je priroda ochranovana daleko vice nez pred 10,50,100 lety. Ty obrazky, ktere tam tak manipulativne mate, jen jeho tvrzeni podporuji: kysele deste - mame odsirene elektrarny, ozonova vrstva - freony se nepouzivaji (ozonova dira mizi), kaceni destnych pralesu - deje se v rozvojove Brazili a paradoxne i diky snaze chranit planetu primichavanim biopaliv, apod.... pokud nejste schopen chapat souvislosti, pak radeji nic takoveho nepiste....

0 0
možnosti
BP

barnabas_666

19. 1. 2009 15:51
Re: Kdo nechce, nepochopi

Nevím, jestli máte problém s chápáním textu, ale autor článku nepíše nic o tom, že by byla příroda chráněna méně než před 10, 50 nebo 100 lety. Pouze se v něm uvádí, že pan prezident popírá ničení planety člověkem a následně jsou zobrazena fakta, která dokazují pravý opak. Jestli máte potřebu vyjádřit se k článku, tak to udělejte, zatím jste jen vyjádřil svůj postoj k panu "profesorovi" :-)

0 0
možnosti
J

jeliman

19. 1. 2009 15:16
Klaus přece není bůh...

Myslíte že by Klaus, coby ekonom, s vámi diskutoval na téma globálních dopadů ekonomické krize na rozvoj asijských trhů??? Tak se nesnažte diskutovat odborná témata s ABSOLUTNÍM diletantem, jakým Klaus v oboru přírodních věd bezesporu je. Stačí diplomaticky říct , že v uvedeném oboru se dá o jeho argumentech s úspěchem pochybovat.. A je to!

0 0
možnosti
M

mammamia

19. 1. 2009 15:11
sorry

ale souhlasim s klausem. spousta lidi na zapade s nim souhlasi, jen tady na nej delame hony.

jeho argumenty, ktere jsem slysela jinde, jsou vyborne a musi presvedcit kazdeho inteligentniho cloveka.

0 0
možnosti
BP

barnabas_666

19. 1. 2009 15:39
Re: sorry

Souhlasím s někým, protože s ním souhlasí "spousta" lidí na západě. Není nad to mít vlastní názor :-)

Takže když souhlasíte s panem prezidentem, tak nám určitě dokážete vysvětlit existenci lesů zničených kyselými dešti a kácení deštných pralesů v Amazonii :-P

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 1. 2009 14:46
Honzo,te´d vážně

Jaký je rozdíl mezi kalciumpyrofosfátem

a hydroxyapatitem,vím jenom,že oba dělají krystály,krystalizují.

A kde se dají pěstovat žampióny/stačí odkaz/

díky;-DR^

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 1. 2009 20:16
Re: Honzo,te´d vážně

To si ze mě snad děláte ... ??? :-):-):-) Dokud mě nepřesvědčíte, že to myslíte vážně, tak se k tomu nehodlám vyjadřovat!!! :-):-):-)

0 0
možnosti
M

multikulturista

19. 1. 2009 14:41
Povazoval jsem vas za vyborneho mykologa,

napr. pred nekolika mesici jste mi odpovedel velmi fundovane na tema vyskytu lanyzu v Cesku (pripominam, ze ziji ve Francii). Dnes jste mne vsak prekvapil - a zduraznuji, ze velmi pozitivne - vasim pohledem na tematiku mnohem sirsi nez je vyskyt houboveho mycelia v nasich lesich...Odlesnovani destovych pralesu v Amazonii, v Africe, na Madagaskaru..., prumyslovy rybolov nicici zivocisne druhy a eko-rovnovahu v nasich morich a oceanech, kysele deste zpusobene nerozumnou prumyslovou cinnosti (z kdysi bezne houby, lisky, se dnes stal temer vzacny druh, ktery se v Parizi prodava cca 700 Kc/kg) a samozrejme niceni ozonove vrstvy...dalo by se dlouho pokracovat !

 A ja si mohu pouze zastesknout, spolu s vami, ze Ceska republika, jako jedna z mala evropskych zemi, se muze "chlubit" psychopatologickym prezidentem, kterym je V. Klaus.

Vse nejlepsi do Noveho roku z Parize !

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 1. 2009 14:55
Re: Povazoval jsem vas za vyborneho mykologa,

ten Hausmann udělal z Paříže Havířov;-D;-D;-D,že ?

0 0
možnosti
EE

engels

19. 1. 2009 14:40
7

v narodnim parku ceske svycarsko se budou kacet 200lete borovice a vysazovat listnate stromy a preslicka protoze zhruba pred 20 mil. lety tady rostlyR^

0 0
možnosti

Tramp_007

19. 1. 2009 16:46
Re: 7

K vašemu hloupému příspěvku - ujasněte si, co v jakých dobách rostlo. Ne, že by to nějak poškodilo pointu, kde nic není....

0 0
možnosti
VP

vasapro

19. 1. 2009 14:28
Kde je pravda?

Pokud si maji ctenari vybrat kdo je vetsi blbec, tak to treba u mne je jasna volba ;-D ... zamenujete lokalni problemy s globalnimi :-/ ... ano vymirani druhu je samozrejme spatne, ale co nase zemekoule existuje, tak se na ni vystridala spousta zivocisnych druhu a spousta jich zmizela i bez pricineni cloveka ... clovek proste svym jednanim ovlivnuje okoli stejne jako to delaji ruzne zivocisne druhy jiz po cele miliony let ;-) ... tim nerikam, ze v nekterych nazorech nemate pravdu, jenze to same mohu rici i o VK a jeho nazory se mi v globalu zdaji rozumnejsi :-)

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 1. 2009 20:19
Re: Kde je pravda?

Jasně, tak jsem holt blbec :-) No ale, říká se, že 100x nic umořilo osla. Stačilo by to jako vystvětlení?

0 0
možnosti
VH

karbet

19. 1. 2009 14:15
Lokálnost a globálnost.

Jestli on není zádrhel v pochopení toho, co jste sám napsal :"Je třeba poznamenat, že se ing. Klaus vyjádřil v kontextu globálního ekosystému, ve svém vyjádření nepopřel ničení přírody, resp. jeho názor na tuto věc z jeho odpovědi nevyplývá – vyjádřil ke k „ničení planety“. Opravdu se člověk jako biologický druh chová zodpovědně ke svému životnímu prostředí, opravdu jej globálně nepoškozuje a neškodí tím sám sobě? " Je pak možná spíše folozofickou otázkou, zda Vámi předložené důkazy poškozování přírody se dají chápat jako globální ničení planety. (Notabene když třeba kácení Amazonie je zaviněno Klausovými odpůrci - lépe řečeno nesmyslnými ekologistickými biopalivy.)  To taková doba ledová je daleko větší ničitel planety, když to budeme brát Vaším pohledem poškozování lokálních ekosystémů, ne ? Nebo katastrofické výbuchy sopek - ty taky planetu zničily, viďte ? Pod pojmem ničení planety asi vidí VK něco zcela jiného než Vy. Tak si nejdřív vyjasněte mezi sebou, co kdo má na mysli.

0 0
možnosti
LU

pidla

19. 1. 2009 14:12
Ohleduplné chování

k přírodě stačí, ale to musí každý začít od sebe, v každodenním životě a hlavně se svou spotřebou.R^

0 0
možnosti
MS

Michal007

19. 1. 2009 14:01
Klausovy polopravdy

Klaus má pravdu v tom, že se nikdy nedělalo pro omezení zátěže životního prostředí tolik, co dnes - alespoň ve vyspělých zemích. Je otázka, jestli to stačí.

Někdy váhám, zda takové Klausovy výroky (včetně "nevidím špinavé peníze") jsou spíše provokací nebo projev ješitnosti a zaslepenosti. Stačil by posun ke komplexnějšímu pohledu na problematiku a byly by OK.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.