Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lubossula

19. 1. 2009 11:42
heh

"my nežijeme v přírodě ale v ekonomice," vic jste psat ani nemusel....:-)

0 0
možnosti

lubossula

19. 1. 2009 11:43
Re: heh

to je reakce na prispevek pode mnou

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

19. 1. 2009 11:34
Opět jste Václava Klause nepochopil

Bohužel jste opět Václava Klause (kterého nemáte tak moc rád) vůbec nepochopil a nebo záměrně zavádíte lidi na špatnou stezku.

Panu prezidentovi jde pouze o to, aby lidská svoboda nebyl omezována nějakými nesmyslnými rádoby ekologickými regulacemi. Pro ekonomiku je každá regulace jedem a my nežijeme v přírodě ale v ekonomice, tak se s tim musíme smířit. Já s panem prezidentem naprosto souhlasím a věřím, že on se také chová k přírodě slušně.

Jediné co pro přírodu můžeme udělat je, že ji nebudeme zněčišťovat odpadky a odpady. Ale neděláme to kvůli ozonové vrstvě ale pouze kvůli čistému životnímu prostředí. Člověk nemůže nijak zásadně ovlivnit ony sporné globální změny a pokud si myslíte, že ano, pak nejste biolog ale ekologický aktivista, který by se měl přivazovat ke stromům.

Kdyby měl člověk plýtvat tak, jak je mu to v poslední době vnucováno, možná byste ve své laboratoři nekoukal do elektronového mikroskopu nebo byste nefofil v Kanadě svým Pentaxem.

0 0
možnosti
NB

j@ck

19. 1. 2009 11:40
Re: Opět jste Václava Klause nepochopil

Staci si precit prvnich par vet z vaseho prispevku a je videt, ze clovek ma co delat s vericim clovekem a ne s realistou. Vety typu "pro ekonomiku je kazda regulace jedem a omezenim svobody" jsou naprosto absurdni. Urcita mira regulace je zivotni nutnosti. Proc neprotestujete proti rychlostnimu omezeni na dalnici? Vzdyt je to regulace omezujici svobodu a brzdici ekonomiku (transport zbozi trva podnikatelum dele). Verte mi, na Vaclavu Klausovi neni co chapat. Na svete je spousta mnohem chytrejsich lidi, jejichz pohled stoji za studium.

0 0
možnosti
PP

ppelc

19. 1. 2009 11:32
VK nemam rad

ale to co rika neni o nic vetsi fanatismus, nez co rikaj doomsayeri. Blaboli stejne jako druha strana barikady.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

19. 1. 2009 11:16
Klaus zavedl do politiky nesnášenlivost a hašteření

Znaky malosti byly povýšeny na normu, mezi nemalou částí politiků i občanů. Nevadí mi názory, když jsou někdy hodně divné. Víc mi vadí, že diskuse se vede způsobem, kdy protistrany na sebe pálí ideologická hesla, stále totéž, fakticky není žádná diskuse. Každá strana jen omílá poučky, které zavedl Mistr. Až druhý problém je, že ty názory bývají dosti zcestné, horší je, že fanatici těchto ideologií jsou zcela nepoučitelní a zatvrzelí.

To bylo tak i za bolševiků. Bylo dogma nebo soudruzi v Moskvě a co řekli oni, bylo posvátné jak posvátná kráva. Bylo to jak zaklínadlo, argument na vše a proti všemu. Myšlenka často chyběla

Ve vědě takto vynikal sovětský akademik Lysenko. Představitel ideologizace vědy, vědec ve skutečnosti nebyl. Jeho žáci jen opakovali jeho poučky, jestli jim věřili, nevím, ale dělali to z vypočítavých důvodů. Stoupenci názorů VK na ekonomická i environmentální témata si s nima vůbec nezadají. Jen ideologie je jiná, jinak je podobnost veliká.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 1. 2009 11:22
Re: Klaus zavedl do politiky nesnášenlivost a hašteření

plně souhlasím,za odměnu i vám posílám část básničky o parní lokomotivě:

Najpierw powoli

jak żółw ociężale

Ruszyła maszyna

po szynach ospale.

0 0
možnosti
CK

Chlupaty Knedlik

19. 1. 2009 11:02
Vyspela spolecnost

skutecne chrani sve zivotni prostredi lepe. Ale z velke casti take za cenu, ze prenasi spinu a niceni do rozvojoveho sveta

0 0
možnosti
NB

j@ck

19. 1. 2009 10:27
-

Vzdyt Klause bere vazne uz jen malokdo. Zbyla mu hrstka fanatickych a ukricenych priznivcu, pro ktere predstavuje modlu. Pro normalni lidi je to vsak do sebe zahledeny kverulant, ktery vyhledava svetla medialnich reflektoru za kazdou cenu. O tech jeho vyrocich je skoda polemizovat. Lepsi by bylo napsat seriozni clanek o ekologii. Abych parafrazoval Klause: "Myslim ze zadny normalni clovek nemuze zpochybnovat vyrazne zmeny v biosystemech, postupujici desertifikace a ubytek sladkovodnich reservoidu, deforestaci, znecisteni vodu a ovzdusi, ozonovou diru atd". Z toho jednoznacne vyplyva implikace, ze Klaus neni normalni, coz se shoduje s obecnym minenim.:-)

0 0
možnosti
JK

peli9

19. 1. 2009 11:01
Re: -

Myslím,že Klaus není sám  viz. http://www.mustwatch.cz/film/global-warming-or-global-governance/  vcelku zajímavý dokument

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 1. 2009 10:08
Já už něco pamatuji

Kdysi ve Stonavě u Karviné byla krásná příroda,v Loukách nad Olší 300 let staré nádherné rybníky.Dnes jsou tam 2 doly ČSM(Y).Co jsme za těch 50 let devastovali,je ostuda.Klaus je liberál,přírodu je všem třeba chránit.

Můj názor na Klause se shoduje s názorem SlušnéhoČlověka.Honzo,za váš statečný postoj vám posílám další část básničky o parní lokomotivě:-P

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 1. 2009 10:08
Re: Já už něco pamatuji

Lecz choćby przyszło tysiąc atletów

I każdy zjadłby tysiąc kotletów,

I każdy nie wiem jak się natężał,

To nie udźwigną - taki to ciężar!

0 0
možnosti
K

K-D

19. 1. 2009 10:05
Klaus

je protipól zeleného náboženství. Přitom obě strany hledají cokoli pro podpoření svých názorů. Klaus vychází často ze "Skeptického ekologa" Lomborga. S Klausem lze snadno polemizovat, naproti tomu Lomborg sesbíral spoustu důkazů a příkladů. Ani on ovšem nemusí mít pravdu, ale hledá východiska.

Velmi zajímavá je právě část týkající se DDT, kdy náhražky se ukázaly být ještě jedovatější. 

Podobné názory měl i Crichton.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

19. 1. 2009 9:50
Ono je snad dobře, že VK takto píše

Vy jste věty možná vytrhl z kontextu, nicméně věřím že citujete přesně. A ukazuje to na superinteligenci pana "profesora". Inteligenci mu ovšem neupírám, ovšem domnívám se, že např. chorobná mstivost, ješitnost či přesvědčení o vlastní výjimečnosti může eliminovat zdravý rozum a schopnost uvažování.

VK - pokud jde o ekotémata, tak v dílčích věcech má pravdu, např. zelené hnutí je tvrdá ideologie. Co VK nabízí je ideologie opačná, zcela absurdní a ty pravdivé myšlenky leda diskredituje. Ono i za Hitlera či komunismu se pravdivě poukazovalo na určité nešvary, jako celek to ale je nutné odmítnout.

VK se v politice etabloval jako pletichář, bezskrupulózní kariériesta a křivák. Kdysi se urazil na "atentátníky", kteří chtěli dát do pořádku financování jejich strany. Což byla zrada, atentát. Nyní sám štve proti premiérovi vlády, která ho zvolila do funkce, Topolánek za něj docela dost bojoval, i další lidi, kterým pak psal, že je maže ze svého telef. seznamu.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

19. 1. 2009 9:56
Re: Ono je snad dobře, že VK takto píše

Někdo, kdo se pasoval na antikomunistu a jediného mluvčího pravice v čr, se obklopil bolševiky typu Tlustého, Dyby, Kočárníka. Spojil se i s těmi, před kterými předtím licoměrně mobilizoval. Lhář opravdu veliký.

Velmi podstatné jsou i 2 věci: zahraniční politika a korupce a ekonomické důsledky. V zahr. politice komunisti věděli, proč ho volí a Rusové si ho docela považují. Myslím, že se zásadně neliší od Paroubka. Paroubek leze komunistům do řitě otevřeně, stejně i ruskému impériu. "Pravicový" VK dělá totéž ovšem méně okatě. Výsledek je stejný, je otázka, co je větší podvod.

Pokud by se u nás nezavedl zkorumpovaný klientelismus, tak za 20 let po revolu jsme mohli být na lepší úrovni než Rakousko, blízko úrovně Německa. Za 5 let to byl nesmyls, jak to kdysi básnil T. Ježek. Za 20 let to ale rálné bylo.Podovody a podvodná privatizace toho dosti zdevastovaly, horší než rozkrádání bylo, že řada firem šla ke dnu. Asi ocelárny Krupp dosti zaplatily za likvidaci Poldi.

0 0
možnosti
MS

Awathorn

19. 1. 2009 9:50
Hezký článek

Souhlasím a vsadil bych se že se tu brzy objeví spoustu příspěvků s výkřiky na obranu pana prezidenta.Já nemám rád zelenou ideologii neohlížející se napravo nalevo,stejně jako jí nemá rád pan prezident.Jenže on je to samé,řídí se také ideologií,nikoliv fakty jak o sobě rád tvrdí.A právě následovníci jeho ideologie tu určitě brzo vystoupí na jeho obranu.Já vcelku vítám jeho názory na vliv člověka na GO (i když nesouhlasím úplně 100%) ale tenhle jeho výrok je neobhajitelný a ukazuje že jeho postoj není postoj vědecký nebo faktický.Je to postoj ideologický.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.