Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

mazlikuzlik

19. 5. 2009 10:17
Pro Ftipnej a spol.

Věda není nějaký spolek fanoušků jedné jediné teorie, není to klub uctívačů matematických rovnic nebo modelů.

Věda je kromě bádání a shromažďování dat a faktů také DISKUSE... Ona svět okolo nás zkoumá, popisuje, hledá vysvětlení, nastoluje teorie a diskutuje (všechny názory musí být obhájeny). A každou teorii uznává za správnou (nejpravděpodobnější) až v tom okamžiku, kdy pro ni existuje dostatek důkazů, ověřených pozorování atd.

Váš problém je v tom, že Vaše jediná teorie je Bůh a přesto zcela logicky nejede vlak, takže skutečná DISKUSE je buď nemožná a nebo omezená. Kdybyste byli rozumní, necháte si Boha pro ty oblasti, pro které zatím vůbec žádná vysvětlení ani důkazy neexistují... Jestli nějaký Bůh existuje nebo ne, neví nikdo, ale zatím spíš napodobňujete ty, kteří hájili to, že slunce se točí kolem Země, i když už bylo jasné, že to není pravda...A zkuste si uvědomit i to, že pokud nějaký "Bůh" existuje, nemusel se ještě nutně angažovat ve stvoření lidí tady u nás na Zemi.

0 0
možnosti
VU

Gott Karel

19. 5. 2009 10:21
Re: Pro Ftipnej a spol.

Tak toto je opravdu vědecká diskuse:

"Petr Hájek je nula, která v životě nic pořádného nedokázala, na nic nového nepřišla, a celá její kariéra a existence stojí a padá s osobou Václava Klause"

A mimochodem, já na Boha nevěřim a ani nevěřim té kreacionistické teorii. Jenom prostě nechápu, proč se tady uráží člověk s jinym názorem, zvlášť když se jedná o teorie

0 0
možnosti
D

dr_NO_

19. 5. 2009 10:10
evoluce

je mozne ze teorie evoluce ma podobu reseta, teorie kreacionismu ma ovsem podobu prazdne obruce

a hlavni rozdil, zatimco evolucni biologove a jini vedci se snazi tyto diry postupne objevovat a lepit, kreacioniste se svou jednou velkou dirou nedelaji nic, snazi se jen poukazovat na diry v resetu

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 5. 2009 10:05
Pane kolego bloggere

Jen jeden dotaz. Ty ,,houbičky", které máte nahoře ve své kartě vyfocené jsou lysohlávky??? Já jen abych mělo jasno... V.Kroupa

0 0
možnosti
NB

j@ck

19. 5. 2009 10:07
Re: Pane kolego bloggere

http://images.google.de/images?hl=de&q=lysohlavky&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

lysohlavky vypadaji jinak, buchare, stacilo pouzit google a nemusel jsi se zbytecne ptat.

0 0
možnosti
NB

j@ck

19. 5. 2009 10:02
Hajek&Jakl&Klaus

jsou archetypem ideologickeho tmarstvi a nabubrele hlouposti, ktera se domniva, ze rozumi vsemu, od ekonomie, pres klimatologii, umeni, architekturu az po ustavni pravo. Vsechny prirodni vedy maji samozrejme v maliku jen tak mimochodem. O jaci uzasni geniove sedi na hrade.

0 0
možnosti
VU

Gott Karel

19. 5. 2009 10:06
Re: Hajek&Jakl&Klaus

Co je to ideologické tmářství? To sis přečet v knížce od Paroubka?

0 0
možnosti
HM

Hank Moody

19. 5. 2009 9:57
A co Melodie.

"Petr Hájek je nula, která v životě nic pořádného nedokázala, na nic nového nepřišla, a celá její kariéra a existence stojí a padá s osobou Václava Klause"

To prece neni tak uplne pravda - s. Hajek byl uspesnym sefredaktorem Melodie za Husaka a "znormalizoval" tento platek k naproste spokojenosti soudruhu.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 5. 2009 10:11
Re: A co Melodie.

tak to jsem netušil ;-DR^

0 0
možnosti
MJ

kizt

19. 5. 2009 9:57
ano autore

souhlasím s Vámi.Já,když jsem poprvé slyšel projev pana Hájka,nabyl jsem dojmu,že je pod vlivem,ale když si dám do souvislosti projevy ostatních hradních pánů, je mi vše celkem dost jasné.Ti pánové se dost nudí,tak se podřebují nějak zviditelnit. A to i za cenu,že ze sebe udělají blbce. 

0 0
možnosti
PK

dolch

19. 5. 2009 9:52
Pravda

Hájek má ve své podstatě pravdu, jenže by to chtělo se nad jeho přednáškou trochu zamyslet, a to asi bolí.

0 0
možnosti
D

dr_NO_

19. 5. 2009 9:53
Re: Pravda

muzes mi objasnit v cem ma pravu? ze je nad nim zivy buh?

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

19. 5. 2009 9:44
Darwin

Vse se meni - i puvodni Darwinova teorie uz neplati. alespon dle dnesniho stavu vedeckeho poznani.

0 0
možnosti
JL

Kapitán Hollister

19. 5. 2009 9:47
Re: Darwin

8-o;-D (to se snad obecně ví)

0 0
možnosti
TB

tombry

19. 5. 2009 9:43
blbost

Hájek žvaní pořád nějaký blbosti. Mě jako lékaře dost pobavily jeho žvásty,že kouření nezpůsobuje rakovinu a že je věcí lidské svobody hulit druhému pod nosem.Teda vlastně by to bylo k smíchu,kdyby te řekl někdo v hospodě,ale když to řekne tajemník prezidenta,tak to je spíš k pláči.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 5. 2009 9:45
Re: blbost

proto jsem si neodpustil to pod tím obrázkem... :-/

0 0
možnosti
MU

mazlikuzlik

19. 5. 2009 9:37
prezidentovi poskoci

Mě trochu zaráží, kým se prezident obklopuje. Když se objevil na scéně Ladislav Jakl, řekl jsem si, že je to vzhledem k nedůvěře V.Klause k EU pochopitelné. Nicméně pan Jakl prezidenta v tomto směru výrazně zastiňuje a jeho názory jsou skutečně nenávistné až etrémní. Možná je tomu tak proto, že podezíravost V.Klause k EU je pak vnímána mnohem méně problematičtěji.

Nyní přišel druhý do party - pan Hájek. Skutečně nelze nikomu brát jeho názor jeho víru. Tu ať si klidně ponechá, ale jakým způsobem ji prezentuje, je skutečně napováženou... Pokud se někdo uchyluje k demagogii, lacinému zjednodušování a nebo se zastřešuje vlastním názorem jako absolutní pravdou, je to skutečně zvláštní a zvláštní tím spíš, je-li ten člověk ředitelem tiskového odboru a tiskovým mluvčím prezidenta republiky...

0 0
možnosti
VU

Gott Karel

19. 5. 2009 9:41
Re: prezidentovi poskoci

A jakým způsobem by měl svoje názory prezentovat, abyste s tim byl spokojen? Vždyť autor tohohle článku se taky zastřešuje vlastním názorem jako absolutní pravdou, tak jakej je v tom rozdíl?

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.