Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

ephemeroptera

11. 8. 2009 8:34
První oběti...

Bohužel, v tomto státě (a nejen zde) je hlavní modlou průměrných ekonomů (a Klaus není nic jiného), kteří jsou bohužel u moci, neustálé omílání teorie neviditelné ruky trhu a nekonečného ekonomického růstu. Celý ekonomický systém je již od počátku století nastaven zcela špatně a funguje na sebevražedném principu. Jelikož však ekonomie tohoto typu zcela ovládla mozky lidí, kteří mají s ekonomií co dočinění, a jsou uzavřeni v dogmatu starého ekonomického náboženství, nelze než očekávat naprostý pád (jehož první projevy už v podobě krize cítíme). Bohužel však s sebou stáhne naprosto všechno a všechny... Akademie ved není ani tak prvním varovným signálem, jako spíš první obětí z mnoha....

0 0
možnosti
JS

Jokles

11. 8. 2009 8:25
Pane Borovičko !

Bohužel jste sklouzl na bulvární posice s využitím zcela nepřesných a ještě vytržených citaci z názorů presidenta Klause a co hůř, dokonce jeho bývalého poradce p.Hájka.  Tímto je celá vaše suplika značně znehodnocena a nevěrohodná a silně se blíží úrovni diskusí na iDnes...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

16. 8. 2009 20:45
Re: Pane Borovičko !

Co jsem jak vytrhl? Uvádím odkaz na zdroj - tak povězte...

0 0
možnosti
D

dexter79

11. 8. 2009 3:55
Jen vydrzte!

Pekny clanek! jen tak dal!R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

10. 8. 2009 23:45
Jen houšť!

Jen houšť, čím méně peněz na výzkum, tím více pitomců ve společnosti, tím "sofistikovanější" se stanou jejich diskuse pod články iDnes. 

Kdyby to nebylo tak smutné, tak se směji. Na výzkum dáváme, pokud vím z médií, cca polovinu toho, co ostatní vyspělé země, samozřejmě v procentech HDP (nikoliv absolutně). Takže nyní budeme dávat celou čtvrtinu. To už je lepší to opravdu zabalit.

Apropó, Honzo, tak mě napadá, což takhle odvolat globální oteplování? Určitě by to pomohlo. Galileo taky odvolal. 

0 0
možnosti
JS

Jokles

11. 8. 2009 8:27
Re: Jen houšť!

Víš ty vůbec, co nás stojí zahraniční vojenské mise ? Kde na to máme brát ?

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

10. 8. 2009 20:30
Prvopocatek problemu je v tom

zadat o neco , nedostudovanyho profesora Klause vasnivyho tenistu a cestnyho karatistu... Kdyby vedator napsal, Al je pitomec, globalni oteplovani neexistuje a milujem Kikinu. Odpoved by byla plusova..Takhle se radoby vseznalek Klaus necejti dobre...Ma nejradeji , kdyz ma kolem sebe bandu pitomcu kde muze i se svojim intelektem vyniknout. Coz silne omezuje jeho pole pusobnosti..Do toho akcelerujici senilita a dalsi formy demence. Myslim, ze budem vsichni radi, kdyz Vasik nebude ke konci funkcniho obdobi strilet z oken Hradu po turistech.

0 0
možnosti
JS

Jokles

11. 8. 2009 8:28
Re: Prvopocatek problemu je v tom

Skvělá osobní charakteristika, pisálku ! Ale až tak přísný bys na sebe být nemusel !

0 0
možnosti
PK

petr_kkk

10. 8. 2009 20:20
autor je trošku mimo

Jestli jsou vědci z AV obobní, tak bych jim to pomalu zavřel. Demagogie takovéhleho typu je neuvěřitelná.

Napsat citaci a hned za ni podstrčit svoje vlastní vysvětlení. Spojovat souhlasný názor s určitým omezením výdajů na AV s globálním oteplováním je směšné. Za ten graf bych dotyčného okamžitě vyhodil ze všech postů placených z daní ČR, ten graf nemá s vědou absolutně nic společného, ten se hodi tak do blesku!!

Je zcela evidentní, že autor má z Klause mindráky. Klaus nic neomezil o ničem nerozhodl ani o ničem rozhodnout nemůže, pouze vyjádřil názor, že když omezovat tak vše bez rozdílu a s počinem vlády souhlasil, s tím že je to jejich věc, ne jeho.

Přesto se autor pouští do Klause, jako kdyby to on způsobil.

Pan autor žije v jiném světě, když nedokáže ani důstojně přijmout jiný názor a reaguje tímto způsobem.

0 0
možnosti
PK

petr_kkk

10. 8. 2009 20:30
Re: autor je trošku mimo

Tiskové zprávy Rady pro výzkum a vývoj.

http://www.vyzkum.cz/storage/att/2A7BCA36E4DE3E984F70E41633C3D61E/Tiskova%20zprava%20pRVV%20ke%20snemu%20AVCR.pdf

http://www.vyzkum.cz/storage/att/2A7BCA36E4DE3E984F70E41633C3D61E/Vystoupeni%20Kopicove%20na%20snemu%20AVCR.pdf

Zjednodušeně: Čas na změnu. Peníze se více budou přidělovat na základě soutěžě ( AV bude soutěžit s ostatnímy - Vysoké školy a jiné institiuce ) nikoli pouze dle jména AV. Předpoklad je, že získají více, ale jsou to peníze o které se musí poprat kvalitou svojí práce, nikoli jen kvantitou a značnou AV.

PS: Je to jako s Odbory a zákoníkem práce: Kvalitní člověk na ně nadává a neschopný si je nemůže vynachválit. Protože neschopnému zaručuje stálý plat, a schopný nemůže na místo neschopného, protože ho zaměstnavatel nemůže jednoduše vyhodit.    Analogie s AV je pouze vzdálená. Věřím, že AV je velice kvalitní instituce, takže ji to nakonec globálně pomůže, některým jednotlivcům se to ale hodit nemusí.

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

10. 8. 2009 20:14
?

"..vědecký tým se obvykle vytváří léta. Akademie nikdy netvrdila, že v rámci boje s krizí odmítá úsporná opatření. Zásadní věcí však je, že peníze na vědu tu jsou, jen byly přesměrovány do černých děr pochybných ministerských grantů v aplikované sféře, což by Václav Klaus měl vědět. Nechápu, proč to ve svém vyjádření nezmiňuje, chce snad záměrně uvést veřejnost v omyl?! " --- takze vlastne Klaus kope za vedce, tim ze vodmita Unii a jeji priserny granty, jinak fakt nechpau co by pro to moh von, se svejma nulovejma pravomocema udelat, snad jedine povolat vojsko, tedy vsech 56 tanku do zbrane a vystrilet strakofku...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

16. 8. 2009 20:52
Re: ?

VK tvrdí, že odejmutí financí Akademii je způsobeno situací ekonomické krize, což NENÍ pravda!

0 0
možnosti
KA

krabi

10. 8. 2009 12:01
článek trouby

srovnávat Hrad (objekt) a prezidenta kteří placeni ze státního rozpočtu, jako státní symbol s omezením výdajů na AV prostě nelze.

AV má možnost si na sebe vydělat, pokud bude ptrodukovat něco, oč je zájem. Tak do toho vědci !

Mimochodem - Hrad si na sebe vydělá - z turistů se vytváří 10% HDP ČR, v Praze je to dokonce čtvrtina.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

10. 8. 2009 13:30
Re: článek trouby

krabi je trouba, kdyby nebyl poznal by, že se míní krátit částka na provoz staříkovo kanceláře!

0 0
možnosti
B

binGoldwater

10. 8. 2009 11:44
Přežití2

Proč by AV neměla přežít? Ukončí nějaké projekty a vyrazí nějaké lidi, svět se nezboří.

Pokud AV financuje výzkum globálního oteplování, tak má rozhodně kde šetřit.

0 0
možnosti
DR

Reeve

10. 8. 2009 19:54
Re: Přežití2

Svět se nezboří ani když zavřeme Národní divadlo, prodáme Karlštejn a svatého Víta pronajmeme jako kanceláře. Zrušit vědní obory s tradicí se dá během okamžiku. (Chleba pak rozhodně dražší nebude.) Ale opravdu se chceme stát levnou montovnou bez tradic, bez kultury a také bez vlastního vědeckého potenciálu?

0 0
možnosti
B

binGoldwater

10. 8. 2009 11:34
Přežití

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.