Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

10. 8. 2009 10:46
-

Jsou ti vedci normalni? Proc se prave k tomuto narcistickemu hovadu obraci o podporu, kdyz jeho antivedecke nazory jsou dostatecne zname?

http://www.novinky.cz/domaci/59131-klaus-vedcum-chudoba-cti-netrati.html

0 0
možnosti
K

K-D

10. 8. 2009 10:29
Který politik mluví pravdu?

Nejde jen o problémy Akademie, jde o celou vědu - od vysokého školství přes vědecké ústavy, muzea a všechna místa, kde se věda dělá. Faktem je, že každý badatel bude prosazovat to svoje jako nejdůležitější. Jenomže jeho výsledky jsou pro většinu lidí neznámé. Tím méně o nich ví politici, ti se už o vědu nezajímají vůbec. Místo vědců informují o výsledcích novináři, o tom jak si nikdo nedělá iluze. Trochu reklamy v podobě popularizace by rozhodně neuškodilo. Šetřit se dá, často to není problém, jindy to ale prostě nejde. Když však někdo tvrdí, že třeba přístroj je morálně opotřebovaný a musí se koupit nový, je to minimálně důkaz něčeho shnilého ve světě vědeckém.

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

10. 8. 2009 10:03
Hlavně, že se ta modrá Schwein neváhala ozdobit profesurou,

i když podle citací WoS by měla být ráda za CSc. Takovou drzost něměl ani Husák, ten se spokojil s RSDr.

Tenhle stát není pro chytré ve smyslu moudré lidi, je pouze pro vychytralé ve smyslu vychcané. Jsme státem děvek ze soutěží miss a stranických sekretariátů, státem tunelářů a hokejistů.

A obávám se, že z toho není cesty ven jinak, než za pomoci brachiálního násilí - tak, aby ti, kdož nastoupí posléze jako "elity", pamatovali konce svých předchůdců vždy, když by je napadla myšlenka na zneužití postavení.

0 0
možnosti
1

1gomez

10. 8. 2009 9:43
česné díry na ministerstvu nebo na AV

nebo nám budete tvrdit ty plky o grantové agentuře AV a rozdělování mezi kamarádíčky ;-D

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

10. 8. 2009 9:36
Souhlas

Mluvíte mi z duše, díky za dobře napsaný a střízlivý článek, karma plus.

0 0
možnosti

Peyrac

10. 8. 2009 9:27
Podle prezidenta má být vědec "hladový", aby lépe bádal

Mnoho vědců již odešlo do zahraničí, kde mají lepší materiální podmínky a možnosti odborného růstu v lépe vybavených laboratořích. Můžeme tedy čekat další odliv mozků. Mnoho lidí nechce zpřetrhat  příbuzenské kontakty a odejít od přátel, ale v teorii hodnot je často zápal pro odbornou práci výše. Bohužel o rozpočtu Akademie věd často rozhodují na politické úrovni lidé, kteří nemají představu o základním výzkumu a jeho významu. Nehledě o úrovní jejich vzdělání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.