Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

koleis

6. 9. 2009 3:04
zbytečný snižovat úroveň blogových příspěvků vsuvkami

typu "rudé právo". toť velmi infantilní počínání, neboť ty noviny se dnes jmenují právo, mají německého vlastníka a dokonce i jejich levicovost je již, zejména u jejich elektronických sourozenců kde se neobjevuje publicistika starších pardálů, dost sporná. kdo novinky čte tak ví jak jejich články poslední dva tři roky vyznívají. ať už v kauze radarové vojenské základny nebo jiných.

 

se stejnou logikou věci by se daly noviny DNES zovat mladou frontou, což byl konsomolský plátek jako hrom, jen rádoby orientovaný jakože na mladší čtenářstvo (čtivost telefonního seznamu po vzoru RP nicméně zachována, stejně jako ideový obsah) a přesto to žádný jejich ideový oponent nepoužívá - je snad tedy lepší než autor předmětného blogu?;) 

 

snad jsem jej nepřiměl pozvracet se nad takto ideově nemístnou poznámkou už v tramvaji:)

0 0
možnosti
KK

koleis

6. 9. 2009 3:06
Re: zbytečný snižovat úroveň blogových příspěvků vsuvkami

komsomol, jistě

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

2. 9. 2009 23:37
Keller je v prvé řádě levičák každým coulem

Ahoj Honzo, až ted jsem si přečetl tento blog a musím ti jen poradit - nenechej se vytočit Kellerem. Ten člověk je od nás z ostravska (mám dojem že od FM) a tak ho často dávají do regionálního tisku nebo do reg. TV. Jednou už jsem chtěl do TV napsat - proč pořád dávají do TV jen názory toho pseudosociologa?! jaké koliv volby vždycky v ostravském studiu komentoval pan Keller. A vždy si stěřžoval na pravici a že lidi už toho mají plné zuby atd... Je levičákem každým coulem až extrémním a ani se nesnaží to krýt! Hrůza. Nevadí mi, že je levičák, ale že jsou jeho názory prezentovány jako odborné (tedy apolitické - nezávislé), to mi tedy vadí.

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 8. 2009 12:45
Moc dobrý příspěvek.

Lidé se o vědu nezajímají, ale výsledky vědeckého výzkumu rádi  užívají. R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

21. 8. 2009 13:44
Honzo rád bych vám pomohl

ale moc tomu nerozumím a také jsem chudý jako manželé Curieovi.

Pro vědecké úlely bych mohl obětovat jen 40 kg zelí z listopadu 2008 ale obávám se,že by ho sežral nějaký váš THP pracovník.

Obávám,se že pokud se ti nepodaří složit atom,který rozbil Nils Bohr,tak na tom finančně budeš špatně.Každý chudý stát šetří na zdravotnictví,školství a vědě

/Viz Madagaskar nebo Středoafrická republika/.Ale promluvil jsi mi do duše,ode dneška jednu stovku ze sociálky budu odkládat na vědecký výzkum.:-(

P.S1/ polsky je lobbista,česky lobbyista,yajímavé.2/Co je to zvracet až na Floru?

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

21. 8. 2009 15:11
Re: Honzo rád bych vám pomohl

To je milé, děkuji!

Jinak česky už se běžně píše "lobbista", dříve se ale používalo "lobbyista", což se mi líbí víc.

Jo a "zvracet až na Flóru" je moje nedbalost, protože je to pragocentrismus jak Brno ;-D Znamená to "fyzicky špatně od Lidového domu po stanici metra Flora, tedy asi 20 minut".

Hezký víkend! :-)

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

20. 8. 2009 18:45
!

Prboha, proč reagovat na Kellëra, to je stejný jako na Engelse. Tedy zbytečný ;-D

0 0
možnosti
K

kenev

20. 8. 2009 19:38
Re: !

Engeleses byl člen AV?;-D

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

20. 8. 2009 12:54
Akademici,volte Topolánka

a nebudete mít NIC,protože tento arcilotr je nenasytný zloděj.Mimochodem - kdyby u nás nebyly odbory,tak už vy a řada dalších,stejných inteligentů stojí na polévku u Armády spásy.Nevidíte si na špičku nosu a je to tím překvapivější,když se považujete za elitu.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

20. 8. 2009 13:15
Re: Akademici,volte Topolánka

Každá inteligentní vláda podporuje vědu. S tím nemá pravice/levice co dělat. Někde se ale na ni peníze vzít musí a v našem socialistickém státě není divu, že se zkrátka nenajdou... Tady nic, co by se alespoň vzdáleně blížilo liberalismu, nikdy v dějinách neexistovalo.

0 0
možnosti

martin013

20. 8. 2009 12:46
Přesnost

Od vědeckého pracovníka bych očekával více věcnosti a přesnosti v pojmech. Už to tady padlo a je to tak. Ty noviny se jmenují Právo. Pokud je chcete primitivně shazovat, zkuste si je nejdřív někdy přečíst. A nemyslím jen články pana Kellera. Udivuje mě, že vás odbory nepustí v sobotu a neděli do práce. Musíte v té Praze mít opravdu krušný život. U nás na Moravě v klidu makáme v sobotu i neděli ve 12h směnách. Pokud vím, kolektivní smlouvy mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci se vztahují i na zaměstnance, kteří nejsou odborově organizováni. Včetně výhod, i případných nevýhod. Za výhodu můžete považovat příspěvek na stravu (jíte nebo jen bádáte?), pracovní ochranné pomůcky a dohled na zásady bezpečnosti práce. I při pokusech je musíte dodržovat ne? Pokud ovšem vše vnímáte jen optikou "za všechno můžou zlí lobbyisté a tuneláři", tak ani nevím, jestli je vám pomoci. To si to dost zjednodušujete, nemyslíte?

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

20. 8. 2009 14:15
Re: Přesnost

A zrovna tak KSČM není KSČ, že? A přejmenovaný Hitler je také neviňátko, že? Možná "u Vás na Moravě", ale tady ne. Že komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly, se ale v Brně celkem vědělo, pokud se nepletu. Hihihi.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

20. 8. 2009 11:56
Souhlas

Děkuji za článek, přesně sedí. Mimochodem - stejnou zkušenost s asistenčním personálem mám i já.Opravte si ale tu hrubku v prvním odstavci, jste přece akademik, to ani biogeochemie neomlouvá! ;-)

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

20. 8. 2009 14:09
Re: Souhlas

OH!!! 8-o Díky! Stane se i v lepších rodinách ;-D

0 0
možnosti
P

perc

20. 8. 2009 11:25
Pružná pracovní doba

Já se dodnes domníval, že vědci jako tvůrčí pracovníci mají pružnou pracovní dobu a podle toho tvoří, vymýšlejí a zkouší nejvíce v době, kdy mají zrovna "plodné" dny nebo hodiny. Pokud hákují jako ve fabrice a mají píchačky, tak jsem z toho jelen.

Jinak, nebýt dnes odborů, tak z většiny pracujících jsou dnes otroci.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

20. 8. 2009 14:10
Re: Pružná pracovní doba

Bohužel tomu tak není - někde se to toleruje, někde si ale představují, že budete chodit jako dělník do fabriky. Že to nemá logiku? Opravdu nemá. Co s tím naděláte? Nic...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 8. 2009 10:22
Zajímavý pohled

Jen mě, prosím, ukažte, kdože dostane ty "expeníze" AV ČR? Ony ty peníze jaksi nerostou na stromech, aby je stát měl, musí je vybrat na daních. Což je celkem fuška a výše výběru daní není primárně a už vůbec ne přímo úměrná výši daňových sazeb.

Aby mohl pastýř toho beránka ostříhat, tak ho nejdříve musí pustit na pastvu, hlídat ho před vlky a možná potom nějaké to rouno získá. Než mne nařknete jako podnikatele nebo "podnikatele" z prosazování vlastní kapsy, tak se nejdříve podívejte na situaci, kdy:

a/ bohatá velká firma platí malé daně vs. b/ chudá menší firma platí větší daně

Každý, kdo zná trochu ek. teorii, tak preferuje a). Vždy je lepší vydělávat na obratu než na marži.

Pan Keller je typický sociální inženýr, chce "narvat hranaté kolíky do kulatých dírek." Od něj bych nadhled a empatii (v tomto případě k vědeckým pracovníkům)nečekal, to on v popisu práce nemá. V podstatě je to takový "další Pehe".

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 8. 2009 10:28
Re: Zajímavý pohled

P.S. Aby to nevyznělo jinak, než jsem při psaní zamýšlel. V podstatě máte pravdu a je škoda, že se rozpočet krátí AV. Jen na okraj, jinde se krátí více a křik se v médiích neobjevuje. Policistům nejsou propláceny cesťáky ... úředníci si kancelářské pomůcky kupují ze svého ....

P.P.S. Znáte tu teorii o bobtnatění úřadů a ústavů? Podle ní jsou krize a ořezávání rozpočtů jedinou šancí jak nepodlehnout byrokracii a vynalézání nesmyslů.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS