Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

31. 8. 2010 10:45
Souhlas

A pro všechny odpůrce - když čtu kdekoli reakce proti tomuto návrhu, tak to nějak nechápu. Ten trest má především případné pachatele přestupků odradit od toho, aby je páchali. Vy všichni máte nějaké problémy s dodržováním předpisů a předem počítáte s jejich porušováním?

0 0
možnosti
PS

edan

31. 8. 2010 11:04
Re: Nesouhlas

Já tedy problémy nemám. A jak by se Vám líbila varianta, že výše pokuty by byla závislá na počtu záznamů v kartě řidiče. Z toho se dá vyčíst, jestli je řidič nebezpečný. Z majetkového přiznání nikoliv.

0 0
možnosti
PS

edan

31. 8. 2010 10:28
Ještě mi vysvětlete

jak souvisí případ Vašeho kolegy v USA s tématem článku. Nikde se nezmiňujete, že by soudce zkoumal kolegovy majetkové poměry. A poslední mediálně známý "gauner z vyšších vrstev", který se vyhnul odebrání řidičského průkazu po vybodování je radní za ČSSD.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

31. 8. 2010 17:00
Re: Ještě mi vysvětlete

Já ale nikoho nekritizuji z pozice ČSSD - o této straně mám velmi špatné mínění. Stejně jako o jisté straně, pod jejímž vedením pražská radnice podivuhodně odpustila prohřešky řadě lidí z "vyšších vrstev". Jenom hovado jako já přece pokuty dobrovolně platí, že? X

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

31. 8. 2010 10:02
Souhlasím s autorem

R^

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

31. 8. 2010 9:51
Samozřejmě

že pokuta by měla být závislá na příjmech. Je to přece trest. Když bude nadprůměrně vydělávající člověk odsouzen k trestu odnětí svobody dejme tomu na dva roky nepodmíněně, přijde v absolutním vyjádření o mnohem vyšší částku, než když ke stejnému trestu bude odsouzen pomocný dělník. Ale tam kupodivu tato "nerovnost před zákonem" nikomu nevadí.

0 0
možnosti
A

Aryen

31. 8. 2010 10:26
Re: Samozřejmě

Vaše schopnost porozumět pasnému slovu je nedostatečná. Máte to konec konců už v názvu, "trest odnětí svobody". Primárním cílem této sankce je potrestat pachatele odnětím SVOBODY, tedy omezit jeho práva na zákonem stanovenou hranici. Kdežto u pokuty je trestem PENĚŽITÝ TREST, tedy ekonomická sankce. Chápeme? Kdybych vycházel z vaší premisy, museli bychom mladší pachatele trestných činů trestat tvrději, neboť by po propuštění měli více času na "život". Takže 60-ti letý (když vezmeme průměrnou délku života u nás) by šel "sedět" za vraždu na 10 let a dvacetiletý za stejnou vraždu na 30 let. Líbí? Já myslím že  ne ;-)

0 0
možnosti
D

do100a

31. 8. 2010 9:50
no jo

a co uděláte s lidmi kteří mají své majetky nelegální cestou ale oficiálně nic nevlastní ? bydlí na úřadě ale jezdí si v bmw ... aaa počkat ti se budou mít vlastně nejlépe

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

31. 8. 2010 10:00
Re: no jo

A co pokuty odstupňovat dle objemu motoru a množství již zaplacených (udělených) pokut? Například.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

31. 8. 2010 9:48
Jste překvapivě hloupý.

Už se nedivím, proč fandiíte ekoteroristům. To je jen jeden z projevů hlouposti.

Tento Váš článek je jiným takovým projevem. Protože Vy jste podle svého subjektivního hodnocení chudý a závidíte všem bohatým, chcete, aby je policie skřípla a pronásledovala víc, než "chudáky" jako jste Vy. A ve své hlouposti chcete výši pokuty navázat na výši daní. To ovšem znamená, že skutečně bohatí lidé, kteří už nemusí vydělávat a tak nevydělávají, nebudou platit pokuty žádné. Ale naopak mladí lidé, kteří dřou jako koně v dvojnásobném času a s trojnásobnou intenzitou, aby zabezpečili mladou rodinu a její bydlení a matku/otce na mateřské budou platit jako mourovatí, protože podle berňáku budou mít vysoké příjmy.

Jste fakt hloupej.

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

31. 8. 2010 9:20
ANO znovuzavedení PSVB a domovních důvěrníků

;-D

0 0
možnosti
9

963963963

31. 8. 2010 9:20
koho myslíte tou

" orwellovskou sviní" 8-o?To se tady může takhle nadávat?

0 0
možnosti
A

Aryen

31. 8. 2010 9:19
nesouhlasím

Hmm, zvláštní. Takže podle stejné logiky, bychom mohli např. u veřejně prospěšných prací trestat fyzicky zdatnější jedince více hodinami, protože by jim trest mohl méně vadit než těm co se u toho nadřou??!!! To jste opravdu tak omezený? Výše vašeho příjmu, či vašich financí by vás neměla diskriminovat. Množství peněz které vlastníte pouze určuje v jakých intenzích se pohybujete na "trhu". Dělník s 10 000 čistého si k obědu dá guláš a pivo za 100Kč, ředitel se 70 000 si zajde do francouzské restaurace na steak za 1000Kč. Pokuta je pokuta a musí platit pro všechny stejně. Ten kdo by chtěl právní stát a neuznává její základní princip, totiž rovnost před zákonem, neboli stejná práva a stejné povinnosti, je úplně mimo mísu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.