Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 4. 2012 11:07
ta otázka totiž nemá smysl

Protože u nás jsou soudy naprosto nezávislé. Čili, opravdu nemá smysl se ptát proč soud A rozhodl v nějaké věci tak a soud B v podobné věci naprosto jinak... Jasně že pak v tom může být spousta korupce, politického zasahování, ale takto je u nás soudní systém postaven. Musel by se postavit nějak úplně jinak...

0 0
možnosti
OF

rachitico

26. 4. 2012 11:11
Re: ta otázka totiž nemá smysl

Vidím,žes taky šidil školu :-(

0 0
možnosti
OF

rachitico

26. 4. 2012 10:47
V Polsku si už toho všimli ve středověku

co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodziecož znamená, že vévoda si může dovolit více než nějaký smrad.

1 0
možnosti
OF

rachitico

26. 4. 2012 10:49
Re: V Polsku si už toho všimli ve středověku

Kdybychom se lépe učili, dnes bychom mohli sedě v parlamentu a kopat za ODS.

Můj táta říkal : "uč se nebo budeš kominíkem " a já blbce jsem mu nevěřil. :-(

0 0
možnosti
R

Rosenhaim

26. 4. 2012 9:54
Vysvětlení

Nešijí do Oulického, Nováka a spol., protože v nich vidí svoje vzory a do Smetany šijí, protože je obyčejný chudý člověk. Jak mi psal jeden pravičák - 21.4. bylo na "václaváku" 100.000 bolševiků. V rádoby pravicových názorech se mnohdy velmi nepřehlédnutelně projevuje asoviálnost, nízkost a ubohost. Prvně dva uvedení pánové a případ Smetany svědčí o tom, že je zde totalitní demokracie s nevymahatelností práva pro všechny.

1 0
možnosti
PP

paulczynski

26. 4. 2012 9:43
Neříká se mi to dobře

ale fakt nemám co bych dodal.

3 0
možnosti
KV

Baarten

26. 4. 2012 9:06
Nesouhlas

To, že se nepostihují jiné, "bordelářeké", přestupky je špatně, ale není to argument pro to, aby se nepostihovalo nic. Pravda, trochu to s trestem paní soudkyně přehnala, měla ho prostě jenom nechat nahradit škodu. Ale za zbytek si může jenom sám. Když budu podobně odololávat trestu za to, že jsem jel po dálnici 160km/h, tak budu mít taky Vaši podporu? A přitom tím, na rozdíl od pana Smetany, nezpůsobím žádnou škodu nikomu, jde jenom o buzeraci a plnění nenasytné stání kasy.

K tomu ostatnímu. Oulický: OK, je to proti stávajícímu zákonu. Ale ten je špatný, na svém pozemku ať si staví kdo chce co chce, když tím nepoškodí souseda. Fotovoltaika: ano, taky špatně. Ale problém začíná nesmyslným podporováním jinak nerentabilních zdrojů. Nebýt toho, tak nikdo žádnou takovou elektrárnu nestaví.

1 0
možnosti
JB

Jan Borovička

26. 4. 2012 9:21
Re: Nesouhlas

Ale já přece neříkám, že pan Smetana nemá být potrestát. Má být potrestán. Ale měli by být potrestáni i další, to je celé. Tady na blogu se vytvořil šik lidí, kteří (oprávněně) kritizují pana Smetanu, ale zároveň mlčí, pokud jde o přečiny jejich soudruhů, což nelze tolerovat!

1 0
možnosti
1

1absolutus

26. 4. 2012 9:03
Karma.

R^

2 0
možnosti
LS

orlik69

26. 4. 2012 9:59
No, jo...

Autor nepodvádí, neskrývá se za rodinné příslušníky, nevymýšlí si fake-identity a tak může psát. Vy tady už můžete jen karmovat, Roberte.

0 0
možnosti
A

agent_A54

26. 4. 2012 8:55
Ty stavby postavené

v rozporu se zákonem u takových lidí by úřady třeba ve Švýcarsku za přímého vysílání veřejně zbourali., pokud by to neudělali sami majitelé...  Náklady na demolici by pak stát vymáhal na majitelích... Takto má vypadat demokracie a pořádek! V Japonsku by takový veřejný činitel rovněž dávno spáchal sepuku - z důvodu, že ztratil tvář... Proto budu volit SSO, nebo Pravý blok, nebo nějakou takovou malou stranu. Současné parlamentní strany - pravicové i levicové - jsou prostě příliš zprofanované...

2 0
možnosti
JB

Jan Borovička

26. 4. 2012 9:24
Re: Ty stavby postavené

Páchání sebevražd je něco, co v naší politice opravdu chybí! Nicméně - myslíte, že je tu nějaký politik, třeba prezident, který by za tuto zemi položil život? :-/

1 0
možnosti
JH

Dalibor62

26. 4. 2012 8:53
Já myslím, že autorovi, nevím zda je či není ekoteroristou,

ale spíše je, uniká jedna zásadní věc. Poškozování cizí věci je trestným činem, zatímco černá stavba trestným činem není. To samé třeba při dopraví nehodě. Pokud někomu zruším nové BMW za dvě mega, ale nebudou žádní zranění, tak to prostě je nehoda na správní řízení. Ale jakmile je zranění nad 7dni (alespoň doufám, že to tak stále je), tak už to je trestný čin. Můžete diskutovat o tom, proč je poškozování cizí věci trestným činem, ale dokud ten zákon platí, tak to tak prostě je. Takže: § 228

Poškození cizí věci

(1) Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

(2) Stejně bude potrestán, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou.

Více se dočtete na http://www.trestni-rizeni.com/dokumenty/trestne-ciny-paragrafy/poskozeni-cizi-veci

0 0
možnosti
G

Gambri

26. 4. 2012 9:04
Re: Já myslím, že autorovi, nevím zda je či není ekoteroristou,

Zdá se, že nejste podrobně informován. JUDr. Langerová neodsoudila ve skutečnosti R. Smetanu za "vylepšování" plakátů, ale za to co řekl u soudu o jejím muži. Podrobně to bylo popsáno v petici na podporu R. Smetany, bohužel již zapracovala cenzura ......

1 0
možnosti
JN

janecz

26. 4. 2012 8:35
Jedno nechápu já

Vše, co jste popsal, je konstatování reality. Sice reality dost tristní, ale v současném Česku bohužel "normální". Jediné, co nechápu, je, proč Vás to překvapuje. Do listopadu tady vládli komunisti, teď tu vládnou kmotři. Do listopadu to byla extrémní levice, tihle mají nálepku pravice. Rozdíl mezi nimi ale není žádný. Jsou to jen všehoschopní ha.zli, tak čemu se divíte ?

3 0
možnosti
JB

Jan Borovička

26. 4. 2012 8:36
Re: Jedno nechápu já

Divím se tomu, že tuto realitu označujeme za demokracii...

1 0
možnosti
M

milanalois

26. 4. 2012 8:28
Sice Vám mám za pomateného ekoteroristu,

ale tentokrát s Vámi souhlasím.

A připomínám, že hlavním důvodem pádu komunistů bylo to, že nedopřáli lidem možnost projevovat jiné názory, než které oficiálně povolovali. A přesně na ty posice dnes sklouzla ODS.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

26. 4. 2012 8:35
Re: Sice Vám mám za pomateného ekoteroristu,

Můžete mi vysvětlit, proč jsem podle vás terorista? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.