Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

28. 8. 2012 9:51
Ještě jedna věc mi na těchhle lidech vadí

Ekologičtí aktivisté s oblibou využívají vůči establishmentu nejrůznější recesistické akce a nadsázku. Jenže - pokud někdo využívá recesi vůči svým odpůrcům, měl by ji i umět přijmout. Když se před Ministerstvem životního prostředí pořádala demonstrace cohránců kůrovce, pokoušel se (ve stylu připotávání ke stromům) novinář J.X.Doležal připoutat k hlavnímu broukorádovi. A co myslíte že se stalo? Pozvali na něj policii - tu samou policii, která je tahal od stromů, ke kterým se zas připoutávali oni. Využívat humor jako zbraň vůči jinému, ale sám ho neumět přijmout a chovat se ve stylu uražená cnost - jsou ti lidé vůbec mladí?

2 0
možnosti
P

pavel.61.

28. 8. 2012 17:26
Re: Ještě jedna věc mi na těchhle lidech vadí

boží bylo když J.X.Doležal vyhlasil ze své vany (kterouž prohlasil za stát)  válku grínpicáckému Peacelandu na místě Radaru v Brdech a požádal ministerstvo aby mohla jeho intervenční vojska v počtu jednoho muže  projít Čechama. Tam chtěl jako důkaz záboru nepřátelského uzemí pomočit kus Peacelandu. Mohl jsme se potrhat, když svolení od ministerstva dostal....

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 8. 2012 9:39
a to to chcete řešit vědecky nebo politicky

Politicky-i komunisté dokázali s ekology komunikovat a dali jim příležitost (vzpomeňme na hnutí Brontosaurus, Ropáci od Svěráka ml. byli natočeni ještě za komunistů, a třeba rekultivace severočeských povrchových dolů začaly už v 70.letech),jenže, jak se říkávalo "vodsď-podsaď", a ekologové  nikdy tedy nepřekročili mocenské zájmy vládců státu. Kdežto po sametu skutečně zdivočeli,a sami vstoupili do politiky a byznysu -a výsledky jsou hrozné, podívejte kolik nás jenom stojí zdražení elektřiny za ekologické sluneční elektrárny. A to nemluvíme o dalších věcech, o zablokovaných dopravních projektech, o ekovydírání a mnohém dalším.

Vědecky je to ještě horší. Věda která nedokáže dát jasné odpovědi na jasné otázky ve svém oboru je vlastně zbytečná.Bylo kácení stromů na Šumavě kvůli kůrovci potřeba, ano či ne?

0 0
možnosti
P

Petr-liska

28. 8. 2012 9:45
Re: a to to chcete řešit vědecky nebo politicky

Ohledně té politiky,jak si tedy představujete zastupitelskou demokracii? Co je špatného na tom,že určitá skupina obyvatel se sdruží do strany,hnutí,organizace a prosazuje/reprezentuje svůj názor?Stejně jako Piráti,křesťané,euroskeptici,nacionalisté,důchodci,liberálové,monarchisté atd..

"Vědecky je to ještě horší. Věda která nedokáže dát jasné odpovědi na

jasné otázky ve svém oboru je vlastně zbytečná"  Zrušíme tedy ekonomii?:)

2 0
možnosti
KV

Baarten

28. 8. 2012 9:13
Ekolog != ekologický aktivista

S tím souhlasím. Ale s tím ekologisté x komunisté už ne. Nacisté a komunisté si také uměli jít po krku a přitom to jsou jenom odrůdy jednoho a toho samého kolektivistického svinstva. A ekologisté jsou nová nastupující totalita, po hnědé a rudé se teď vytváří zelená odrůda. Místo rasového nebo třídního hlediska berou jako základ hledisko "ekologické".

0 0
možnosti
C

certik_bertik

28. 8. 2012 9:31
Re: Ekolog != ekologický aktivista

někdo to zlo musel udělat

0 0
možnosti
PK

Ccecil

28. 8. 2012 9:08
Ještě k těm mrtvolám po aktivistech

to jsou lidé, kteří zemřeli třeba na rakovinu iniciovanou výfukovými plyny z aut, které dávno měly jezdit přes obchvat, ale díky zeleným aktivistům se tak neděje. Město Plzeň by mohlo vyprávět a nejen ono.

5 0
možnosti
Q

QQ.

28. 8. 2012 9:28
Re: Ještě k těm mrtvolám po aktivistech

R^ Dale lide, kteri zahynou zbytecne pod kolama aut jezdicich vesnici misto obchvatu, dale lide, kteri zemrou dusledkem nedostatku penez, protoze se dalnice, tunel, most predrazi zbytecne o miliardu.... atd.atd.   Ale mrtvoly lidi ekologum nevadi, vadi mrtvej brouk, starenka nebo dite umrit muze. Podivny pristup ke svetu obecne a k prirode zvlaste. Clovek u techto uchylu neni soucasti prirody a nepotrebuje chranit.

1 0
možnosti
P5

petrik 52

28. 8. 2012 9:07
Velká karma pro pana Lamače

Rv pro ochránce kůrovců (to, že napíšete na nějaký hadr, že nejste, nic neznamená) a ekologisty vašeho typu.

R^ pro ochránce přírody, ale opravdická, ne zaslepené ideology.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

28. 8. 2012 9:05
i Jakeš to věděl

že ekoteror není dobrá věc. Mě jste stačily co jste vyváděly s Valíkem (u Plzně) a to mi stačí, abych si udělal obrázek. Nazýváte se vědci , proboha proč?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

28. 8. 2012 9:06
Re: i Jakeš to věděl

Prosím rozlišujte mezi aktivistou a vědcem. Rozdíl jako mezi nebem a zemí.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

28. 8. 2012 9:00
Tak nejdřív to vypadalo, že

by se dalo snad i diskutovat, v některých případech souhlasit, jindy oponovat, ale věta: "Ekologičtí aktivisté v tomto případě prakticky pouze tlumočí stanoviska vědců," mi jaksi vzala chuť.

0 0
možnosti
TJ

iElEn

28. 8. 2012 12:45
Re: Tak nejdřív to vypadalo, že

Pročpak? Kdyby se odborníci nechali zmanipulovat aktivisty, to by bylo pravda znechucující. Ale když je spousta ekologů proti hromadnému a plošnému kácení, a pár laických nespokojenců se vyrazí přivazovat ke stromům, jak přesně to znehodnocuje názor vědců?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

28. 8. 2012 9:00
Lamač paušalizuje

Pozor, nesklouzněte k němu.

0 0
možnosti
MB

buxus

28. 8. 2012 8:55
Ekologičtí aktivisté umí velmi hezky

.. protestovat, malovat plakáty, lobovat a vymýšlet hesla. Vždy chtějí aby - ti ostatní - něco dělali, či něčeho se zdrželi. Ovšem jakmile se dostanou sami k moci a mají něco sami dělat a nést za to i odpovědnost, projeví se v plné míře jejich neschopnost - Strana zelených budiž varovným příkladem.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

28. 8. 2012 9:05
Re: Ekologičtí aktivisté umí velmi hezky

To je ta nejextrémnější skupinka - ta, co nejvíc řve. Poznáte je snadno - na všechno mají nějaké řešení, nejlépe jednoduché a naprosto extrémní.

Neschopní empatie, neschopní kompromisů, neschopní diskuse - tak je poznáte. Mají svoji ideologii, která jim dává všechny odpovědi - dogmata, která potřebují. "Tráva je modrá a obloha zelená, krávy lítaj a ryby se pasou."

2 0
možnosti
JS

Jana S.

28. 8. 2012 8:52
Karma pro pana Lamače

Díky za odkaz :-)

1 0
možnosti
AJ

astrudina

28. 8. 2012 8:57
Re: Karma pro pana Lamače

to samé, bylo by mi to uteklo...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.