Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Co mají společného Borman,Hitler a máš Honza Borovička ?;-D

Nacisté sice byli nuceni náboženství v Německu tolerovat, jak však prohlásil Martin Bormann, „křesťanství a národní socialismus nelze sloučit“.

Tento názor podpořil i Hitler, který se nechal slyšet: „Jednou nastane doba, kdy na kazatelnách budou stát jen naprostí idioti, kteří budou kázat pro pár starých bab.“

4 5
možnosti
OF

Hitlerovi i našemu Honzovi Borovičkovi se sen konečně splnil.

Honzo, blahopřeji. ;-D;-D;-D

4 5
možnosti
Foto

Nač hned to rozčilení? Pan kardinál dělá trochu pí-árko svému spolku a dělá to jak umí nejlíp. Chyběla mi v tom jeho projevu nicméně nějaká vtipná pointa, například: "A abych nezapomněl, papež je rovněž skvělým představitelem a reprezentantem těch, kteří mají díru do pr..., tedy bezmála deseti desetin všech obyvatel zeměkoule." :-)

10 3
možnosti
Foto

Ono to znělo rozčíleně? Já to psal zcela v klidu :-)

3 1
možnosti
MC

Kéž bychom mohli získat věruhodnou statistickou analýzu, která by dokázala prověřit a oddělit pokrytectví od pravdivého výroku kolik církevních hodnostářů skutečně dnes v 21.století věří v Boha.

7 2
možnosti
OK

Zrovna v naší zemi, kde toto povolání nemá zdaleka takové výhody, jako jiná zaměstnání, to musí být silné rozhodnutí. Nemluvě o tom, že vystudovat teologii v kněžském semináři je pro nevěřícího pokrytce mimořádně obtížným úkolem plným sebezapírání a lži.

5 4
možnosti
JC

J73i42ř65í 48C12á21b

4. 4. 2013 11:24

Osobně mne vůbec nezajímá sport. Logikou pisatele tohoto článku bych měl požadovat jeden televizní veřejnoprávní kanál, který bude věnován nám nesportovcům, který bude rozebírat důvody, proč být líný , neprovozovat žádné sportovní aktivity a ani je nesledovat. To je blbost, co. A ta pisatelova argumentace není o nic chytřejší.

PS: A co lidé, které nezajímá historie, publicistika, přírodní vědy, počasí....?

3 6
možnosti
JN

Jako nepokřtěný bezvěrec mohu prohlásit, že je-li nekdo stejně protivný jako fanatický křesťan, pak je to fanatický ateista.  Můj pohled ale je neúplný, protože jsem neměl dosud příležitost setkat se osobně s fanatickým muslimem.

Muhl byste prosím alespoň nastínit jak si ten pořad pro ateisty představujete?

3 5
možnosti
OK

ČCA (Česká církev ateistů) bude mít nějaký ateistický magazín.

BTW: Někteří fanatici umějí být i výbušní ;-)

0 3
možnosti

tentokrat se vam to nepovedlo...

3 6
možnosti
Foto

No když myslíte, co nadělám? ;-)

5 1
možnosti
MS

Ateisti nejsou žádná skupina. Ateista je člověk bez víry v Boha. Když něco není, tak to prostě není. Nejde o žádnou problematiku.

.

Pořad pro ateisty je blbost.

.

Nebo snad chcete mít speciální pořady pro nemodeláře, nezahrádkáře, nesportovce, nečtenáře, neděti a tak podobně? ;-D Co tyto lidi spojuje? Jen to, že něco nejsou?

2 3
možnosti
Foto

Doporučuji zjistit si něco o myšlenkách osobností jako jsou Richard Dawkins a Christopher Hitchens ;-)

7 2
možnosti
JK

myslím, že plácáte nesmysly

5 6
možnosti
Foto

A vy zase nekonkrétně plácáte v diskusi - ale jak myslíte ;-)

5 2
možnosti
JL

Slovo "věřící" je hodně zavádějící a nicneříkající, věřící jsou i satanisti, věří přece v Satana. Když církev prohlašuje, že mluví za určité množství věřících (v ni resp. v Krista), má asi na mysli matrikové zápisy těch, kteří byli pokřtěni jako katolíci apod, což s realitou nemá vůbec, ale vůbec nic společného. Nemluvě o tom, že mnozí procházejí spirituálním vývojem, někdo může být v mládí ateista, pak katolík, pak buddhista, satanista a nakonec zase ateista nebo trockista...možná i klausovec (věří v Klause). Čili propagandistickým řečem církevních public relations nemá smysl věřit. Věřme sobě a ne prelátům. ;-):-)

3 1
možnosti
OK

Věřící jsou ti, kteří věří, formální příslušníci církve ti, kteří jsou uvedeni v matrikách. Ti první obvykle (ale ne vždy) svou víru uvádějí do průzkumů, z nichž vychází Duka. Kdyby vycházel z matrik, procento by se prudce zvýšilo (bylo by např. zajímavé zjistit, kolik členů KSČM bylo pokřtěno).

0 5
možnosti
BT

ano takový pořad chybí jelikož jeho dopad by byl naprosto marginální a většině ateistů a troufnu říci že drtivé většině ateistů by nic neřekl, ono rozebírat proč nevěříte v Boha je poněkud nesmyslné, prostě nevěříte a hotovo

za další pan kardinál nehovořil za ostatní jen nabídl čísla kolik lidí ovlivňuje papež, můžeme se o tom přít jak velké je to číslo ale tvrdit že je to mluvení za ostatní je jen vaše konstrukce

a jestli vám vadí že si vůbec dovolil mluvit v rádiu tak to neposlouchejte já taky neposlouchám to co mne nezajímá

3 7
možnosti
Foto

"o významném duchovním představiteli těch, kdo věří" se podle vás rovná "kolik lidí ovlivňuje papež" ??? 8-o

5 2
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.