Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

admiral666

1. 7. 2009 11:36
ponechani vetvi na miste

Ja mel za to, ze uz se to jednu dobu delalo, kolem tak roku 2000 po propagaci ponechani vetvi k zetleni. Ale bylo to divne, na vykacenych mistech byly samozrejme odvezeny kmeny, to je logicke a ponechany odrezane vetve, ktere se na drevo prodat nedaji. Ale byly to vetve jeste zdravych smrku a tak byly tvrde a suche a nez ty zetli, to potrva. Kolobeh zivin je snad o odpadajicich vetvich co napul zetlely uz na strome a o padlych vyhnilych velikanech.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

6. 6. 2009 13:55
Honzo, karma a díky za info...

Dobrý článek, je třeba, aby lidé věděli, že ani Zemanovi ani Klausovi na srdci Šumava neleží, jen zneužívají svého postavení k lobingu pro podnikatelské aktivity na Šumavě, kde novodobým zlatokopům leží Národní park Šumava v žaludku.

Zvlášť u Klause je jeho lobing pikantní, když nedávno sám nazval Topolánkovu vládu za nejzlobovanější ze všech dohromady.

Bojím se Honzo, že po rozpadu Zelených se na MŽP dostane do rukou hochštaplerů, kteří na objednávku výše zmíněných zlatokopů (včetně šumavských obcí) prosadí své a se Šumavským NP se rozloučíme.

A díky za odkaz na článek o Zbytkovi, to jsme netušil. Aspoň vím, odkud vítr u toho Zemana vál. GF

0 0
možnosti

Budulinek007

9. 6. 2009 17:07
Re: Honzo, karma a díky za info...

Drahý pane Fasulisi, je smutné, že tak lehko označujete obce za zlobované zlatokopy. Kolikrát jste byl v některé ze Šumavských obcí v říjnu když je tam nezaměstnanost 20 % a jsou zavřené jak hospody tak obchody, protože se prostě neuživí, takže místní obyvatelé jezdí na prostý nákup mnohdy i 10 - 20 km? Můžete  zde zmínit jediný důkaz nebo jednání, prohlášení či cokoliv podobného ze kterého by vyplývalo, že obce jednají s cílem prosadit nějaké podnikatelské zlatokopy?? Ono se hezky pomlouvá, protože jak známo pomluva se těžko vyvrací.....

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

6. 6. 2009 6:47
Honzo,kecáš

:-PU potoka bývají louky podmáčené.Smrk nemá hluboko kořeny,má je těsně pod povrchem a v měkké hlíně je náchylný na vyvráty.My amaterští lesníci to víme.

Proto nikdo nevysazuje smrky na mokrých loukách.Co máš proti buku ?

Buk je snad odolný strom,ne ?Já jsem ho vysadil na svém 0,75 holiny,kůrovcová kalamita.Vše po poradě s firmou.Nejseš ty nakonec pro náletové lesy?

No a proč mi schnou okrasné borovice u Bruntálu jsi mi neporadil.A Zeman ? Copak neobjímá stromy ?Kolik stromů si objal ty ?Ty zajisté objimáš jen kočky.

/.P.S .jak se ti líbí Mona Maršálková ?/

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

6. 6. 2009 6:47
Re: Honzo,kecáš

Až budeš objímat i stromy,tak budeš vědět o stromech tolik,co my ,amaterští lesníci a Miloš Zeman.;-DDneska básnička nebude:-(:-(:-(

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

5. 6. 2009 15:56
Co blog, to nářek na "ně"......Kdo jsou vlastně oni?

Dnes jsou to lesníci, včera politici, předevčírem bezdovovci, policajti, banky, úředníci, poslanci, učitelky, kuchaři, soused, psi,.....jistě, pisatel má pravdu, oni lesníci, oni dělníci v lese mají piliny v hlavě.

Ale kdo vlastně zbývá? My? A kdou jsou oni? Nejsou oni vlastně také my? 

Z 10-ti kilometrů jsme jen jedno mraveniště, kde jsou skoro všichni mravenci jeden od druhého k neroznání, a každý má trochu těch pilin v hlavě. Mýlím se?

PS. Onoho lesníka s dělníkem, co odhodil pneuamatuku a láhev od oleje jsem poslouchal v hospodě. Nadávali na celý svět, jaký je dnes všude neřád.

Národ sobě.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

5. 6. 2009 16:07
Re: Co blog, to nářek na "ně"......Kdo jsou vlastně oni?

:-(

0 0
možnosti
AF

Toli

5. 6. 2009 14:51
Slávistický homelessák - bývalý

R^R^!

0 0
možnosti
LU

pidla

5. 6. 2009 14:34
Kaaarma

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

5. 6. 2009 14:18
K diskusi

Jenom drobná poznámka - balancovat mezi zájmy ochrany přírody (což je např. můj zájem, když jedu na Šumavu jako turista a chci ji vidět neregulovanou), obcí, podnikatelů a lesníků je dost problém. V tomto sporu by ale zájmy lesnické měly jít stranou, rozhodně by neměly být na prvním místě. Jinak pochopitelně doporučuji v textu zmniňované články kolegů bloggerů a další uvedené odkazy.

0 0
možnosti

Budulinek007

5. 6. 2009 14:29
Re: K diskusi

Bohužel musím říct, že je vidět, že problém neznáte moc do detailu. Oni totiž ty lesnické zájmy ani zdaleka nejsou na prvním místě, ačkoliv je to takto často interpretováno. Celá diskuse je o tom, zda na Šumavě má docházet k nějakému rozvoji a zda zde mají žít lidé či nikoliv. Lesníci jsou v této diskusi nástroj, který jedna strana hodlá použít na zastavení kůrovce, nic víc, nic míň.

0 0
možnosti
OU

5. 6. 2009 14:12
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Budulinek007

5. 6. 2009 13:28
Trochu reality :-)

Vždycky je bída, když se do jakékoliv odborné záležitosti míchají politici, jenže ono se to týká obou stran. Když kritizujete politiky na jedné straně, zkuste se také zamyslet nad tím, proč vyloženě politicky rozhoduje ministr životního prostředí, proč ani on nerozhoduje na základě diskuse s odborníky a nerespektuje dohody s obcemi, které v území už několikrát bylo dosaženo.

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

5. 6. 2009 13:49
Re: Trochu reality :-)

Protože je to zkorumpovanej parchant? ;-)

0 0
možnosti
J

jano.zincica

5. 6. 2009 13:26
hm...

autor má.....

 v ruke perník, v hlave borovičku

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
HVO-H

hlava v oblacich - hovnonabote

5. 6. 2009 13:34
Re: hm...

Paciente Žinčico, ale copak Vás dneska tak pobavilo? Postrádám rozumem uchopitelný důvod i když prapříčinu znám - Vaše bezbřehé ignorantství.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.