Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jimsfies

2. 5. 2011 23:37
aktivista?

Pane Borovička, uvádíte, že:

Věcné připomínky k jeho textu lze nalézt ZDE (tj. odkaz na http://cvrckova.blog.respekt.cz/blog/4736/81318/hajek_otevreny_dopis.pdf)

ale tam je hlášení: Požadovaná stránka nenalezena.

Co to má znamenat? Žádné věcné připomínky nejsou?!

Přečetl jsem si Vašich "nevěcných" "Několik poznámek k přednášce hradního aktivisty Petra Hájka", pak jsem si přečetl i tu zmiňovanou přednášku. Dobře (oboje), ale fakt by to chtělo ty "Věcné připomínky k jeho textu", protože bez nich mi z toho pán Petr Hájek vychází líp, a vy jen jako aktivista.

0 0
možnosti

Jan Borovička

3. 5. 2011 18:20
Re: aktivista?

Ale on ten článek byl aktuální v roce 2009!  Pokud už neexistují odkazy, tak s tím těžko něco udělám - navíc není v mých silách neustále všechny články kontrolovat, to snad chápete, ne? Tento text má teď relativně vysokou čtenost - dnes 85 návštev, to není obvyklé a já nevím proč...

0 0
možnosti

bastardtraktorr

9. 12. 2010 16:52
opice nekouří a co Bůh - kouří Bůh ?

Při pohledu na fotku Hájka s cigaretou u článku, mě napadla hypotéze , že človek je zřejmě jediný  druh  živého bytosti, které kouří, je to tedy  markantní  znak, který i odlišuje například  Hájka od opice a napadá mě tak veselá otázka, zda kouří i  Bůh stvořitel. a že  je o tom možná pan Hájek  bytostně přesvedčený a čerpá odtud svůj pocit nadřezenosti nad  zvířaty  Předesílám, že sám jsem kuřák - závislák -  kouřím dýmku

a DĚKUJI za  moc pěkný článek

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

9. 12. 2010 17:03
Re: opice nekouří a co Bůh - kouří Bůh ?

http://www.youtube.com/watch?v=gteEe1d-rQo

0 0
možnosti

Jan Borovička

19. 7. 2010 18:15
Dostal jsem anonymni email, podelim se:

"Pane, po precteni par radek z Vasi reakce na

clanek pana Hajka, jsem nabyl presvedceni, ze jste asi jediny clovek, ktery opravdu pochazi z opice! Nekoho tak hloupeho jsem dlouho "nevidel". Vy jste asi takovy komousek, ktery by kazdeho s odlisnym nazorem hned kamenoval a

cejchoval jako tridniho nepritele.

Jste ubozak a je mi Vas lito. Buh nas ochranuj pred takovymi blbci, jako

jste Vy. Nezdravi Vas Alk" Adresa: Alkyoneus@seznam.cz. Jeho druhý email už byl plný vulgárností a sprostoty. Skvěle to dokumentuje, jaká sorta lidí má s mým článkem problém Rv

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

19. 7. 2010 18:38
Re: Dostal jsem anonymni email, podelim se:

Gratuluji - máš dalšího blbce do sbírky. A docela aktivního.

0 0
možnosti

jonatanka

2. 4. 2010 14:59
...

Páni,vy jste strašně podobnej Johnu Lennonovi:-)

0 0
možnosti

Jan Borovička

19. 7. 2010 18:15
Re: ...

Myslíte? :-) To se vám jenom zdá :-)

0 0
možnosti

emil tady nebyl

16. 6. 2009 19:21
vycuc z prednasky Darwinismus - veda nebo ideologie?

Nešlo ani tak o polemiku s Darwinem. Tu pokládám za skončenou. Chtěl jsem připomenout, že darwinismus jako živá ideologie vede do tmy. A že proti němu stojí prastará, nevyvrácená, věky ověřená idea. Darwinismus se stal jedním z klíčových argumentů k obhajobě ateismu. Využíval ho ke svému sebezdůvodnění jak bolševický komunismus, tak nacismus. Engels v knize Dialektika přírody ukazuje na neoddělitelné spojení mezi evoluční teorií a komunismem. Mao veřejně uváděl, že "čínský komunismus byl budován na základě Darwina a evoluční teorie". Bez darwinismu by nacisté neměli nutný vědecký podklad k hlásání, že likvidace určitých ras a slabých jedinců je morálně správná. Viz Darwinova teze, že "vyšší civilizované rasy po celém světě vyhladí bezpočet nižších". Můj příspěvek na semináři mířil právě sem.

http://www.reflex.cz/Clanek36129.html

vedeckym pracovnikum AV CR je treba narocnejsi veci servirovat tak, aby to pochopil i clovek od michacky...

0 0
možnosti

Eadem_Semper2

10. 7. 2009 11:38
Re: vycuc z prednasky Darwinismus - veda nebo ideologie?

!R^R^

0 0
možnosti

Humprey sir

10. 6. 2009 12:14
Hájek je vůl, bezpochyby. Ale proč do toho taháte našeho

pana presidenta?

Je to škoda hlavně pro vás a vaše psaní.

Ale třeba se sejdem s panem Drápkem u jednoho stola a tří piveček...  :-)

0 0
možnosti

Jan Borovička

10. 6. 2009 15:30
Re: Hájek je vůl, bezpochyby. Ale proč do toho taháte našeho

Proč do toho tahám Klause? Sám jste napsal, že je Hájek vůl - tak proč mají volové radit prezidentovi a brát za to peníze ? Proti pivu nic nemám :-)

0 0
možnosti

Juras

10. 6. 2009 12:09
Pěkná ukázka iracionality

Vaše víra, že to pan Hájek vědět nemůže, je úsměvná.

Vím, že existují lidé věřící v některý z teismů, existují lidé věřící v ateismus. Vím, že existuje alespoň jeden nevěřící člověk (nevěří v teismus ani ateismus).

Tři jmenované skupiny lidí jsou zcela jstě disjunktní. Je jejich sjednocením celé lidstvo? Existují nějací vědoucí? Pár lidí, kteří o sobě prohlašovali, že jsou vědoucí, již po světě chodilo.

Jak je to s jejich důvěryhodností? A má vůbec jejich důvěryhodnost smysl? Je možné, aby existoval vědoucí na straně teistů anebo vědoucí na straně ateistů?

Může existovat vědoucí, že bůh neexistuje? Nemůže. Pokud neexistuje bůh, nepředpokládáme u nikoho žádnou "nadpřirozenou" znalost a všichni jsme v tomto případě vědeění odkázáni na vědecké důkazy. Pokud by toto věděl jeden, věděli by to úplně všichni a neexistovali by žádní věřící. Tento vědoucí existovat nemůže. (to be continued...)

0 0
možnosti

Juras

10. 6. 2009 12:10
Pokračování: Pěkná ukázka iracionality

Může existovat vědoucí, že Bůh existuje? Může. Pokud existuje bůh, má s naším světem nějaké své záměry a má svoje pravidla, jak se k tomuto světu chovat. My samozřejmě tato pravidla neznáme a nemůžeme proto tušit, jestli může existovat nějaká lidská bytost, která zná pravdu. Traduje se například o Ježíšovi, že věděl. Dokonce že uměl provádět věci neslučitelné s přírodními zákony (anebo s naší dnešní znalostí přírodních zákonů)). Tedy takový vědoucí existovat může a není důvod zprostit pana Hájka podezření, že zrovna on může být takovým božím agentem, který pravdu zná.

0 0
možnosti

yck

29. 5. 2009 7:53
Katolíci by zase rádi vládli

Katolíci nemohou zapomenout na svoji minulost kdy terorem ovládali celou společnost, mučili, vraždili, okrádali. Po nástupu křesťanství nastal úpadek vědy, filozofie a umění bylo účelové k oslavě církve. Věda byla znásilněna a přeměněna v dogmatický ideový nástroj katolické církve. Nyní již opět katolíci vystrkují růžky. Domáhají se svého nezákonně nabytého majetku potřísněného krví jinak smýšlejících. Rádi by zase ovládli vědu a proměnili ji ve svoji děvku. ;-(

0 0
možnosti

Eadem_Semper2

29. 5. 2009 16:43
Všechno, co v této zemi za něco stojí je dílem katolíků !

Katolíci založili všechny vyznamné university Sorbioa , Oxford, Bologna, Lovaň, u nás  Praha, Olomouc atd.) zrekultivovali krajinu, postavili  první mosty a silnice, naučili lidi hospodařit . Bez nich bys i ty byl jen divoch živící se kořínky.

I po téměř 400 letech slouží svému účelu jesuitská kolej Klementinum, coby Národní knihovna. Nebýt jesuitů nemluvil bys ani česky, tupohlave obecný8-oRv

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (14)

27. 5. 2009 19:25
Nelze než souhlasit.

Hájek je debil. Stojí za to si přečíst i diskuzi pod jeho článkem na CEPu. To je chvílemi docela masakr.

Je zajímavé, že pro demokracii je typické, že každý, kdo má do řiti díru, chce kecat úplně do všeho. Demokracie je vláda lůzy a podle toho to vypadá.

0 0
možnosti

Eadem_Semper2

28. 5. 2009 0:21
Re: Nelze než souhlasit.

Ano, souhlasím  demokracie je systém právě pro Tebe mamlasi.Rv;-D

0 0
možnosti

FoDa

26. 5. 2009 12:59
Štastní věřící jednoduchým černobílým pravdám !

Je obdivuhodné, jak dlouho už jakoby platí a učí se Darwinova teorie, přičemž její trhliny jsou stále větší. Nikdo nepopírá, že probíhájí drobné evoluční změny, kdy se různé druhy přizpůsobují měnícím se podmínkám, ale jaksi se pořád nenašel žádný mezičlánek, který by prokazoval změnu jednoho druhu v druh jiný, v geologických vrstvách je vždy vrstva "hlušiny" po které se najednou objevují zázračně a podivně druhy  úplně nové a jiné. Také si myslím, že nepocházím z opice, stejně jako si nejsem úplně jist božským stvořením. Bude to prostě nějak úplně jinak, což dnes ještě nevíme a netušíme. Není kvůli tomu ale nutno s velkým pokřikem dělat hlupáky z každého, kdo má prostě jiný názor.

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (14)

27. 5. 2009 19:29
Víte, ony ty změny (speciace) probíhají

kontinuálně a většinou v časových obdobích mnohem delších než je lidský život, proto se těžko pozorují. Od toho jsou fosilní záznamy.

Nicméně existují příklady změn, pozorovatelných v řádech let až desítek let v rámci populací jednoho druhu. Napadá mě změna zbarvení nějaké můry (nevzpomenu si přesně, bekyně či co) - původní barva byla zelená, když průmyslová revoluce zavinila úbytek mechorostů a lišejníků na kůře, změnila populace evolučním tlakem preferovanou barvu na hnědou a dnes po zlepšení čistoty ovduší je opět preferována zelená.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.